Početak takmičenja u ovom delu sezone Emira Bekrića očekuje sutra u Beču, na dvoranskom mitingu. U glavni grad Austrije Bekrić stiže sa priprema, koje je obavljao na Tenerifama.

Povezane vesti

 

– Ovaj deo sezone predviđen je za trke na 400 metara u dvorani, iako to nije Emirova disciplina važno je da napravimo presek rada i da vidimo koliko smo uspeli da završimo u prvom delu priprema – kaže Mirjana Stojanović, trener Emira Bekrića.

Na Tenerifama su pored Bekrića i trenera Stojanović, bili i Miloš Raović i Branko Penić, fizioterapeut.

– Na pripremama smo imali sreću da budemo u društvu sprinterskog i skakačkog krema Evrope, svaki milimetar staze bio je popunjen, vreme idealno, bilo je 34 stepeni, i to nam je omogućilo da pređemo na intenzitet u treningu i da završimo zdravi pripreme. Svaki dan su imali mrešenje, koigovana je ishrana, i Emir i Miloš u ovom trenutku imaju idealne težine za takmičenje koje im predstoji. Velika pomoć bila je i sa fizioterapeutom Brankom, zahvaljujući kojem su uspevali da oporavljeni treniraju dva puta dnevno kvalitetno i jako – dodaje Stojanović.

Trener Emira Bekrića već vidi napredak.

– Emir i Miloš su napredovali u svim segmentima treninga koji su zacrtani u ovom delu godine – u snazi, skočnosti, brzinskoj izdržljivosti i brzini. Veliki akcenat je, zahvaljujući dobrim trenažnim uslovima, bio i na treninzima, dva puta dnevno, prepone i prelazak određenog rastojanja između prepona u određenom broju koraka. Radimo korak po korak – dodalaje Mirjana.

I prošle godine, Bekrić je takmičenje u ovom delu sezone, takođe, počeo u Beču, na dvoranskom mitingu, gde je deonicu 400 metara istrčao za 47,82.

 

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.