0
The Best Of

DŽENKINS: Sudije ne odlučuju pitanje pobednika

Objavljeno: 03.01.15 u 09:56

Ekipa Crvene zvezde poražena je sinoć od madridskog Reala u okviru prvog meča Top 16 faze Evrolige. „Kraljevski klub“ prelomio je meč u trećoj deonici nakon nekoliko spornih sudijskih odluka.

Iako su sve „sumnjive odluke“ arbitara otišle u korist igrača Reala, bek crveno-belih Čarls Dženikns nije želeo da se previše osvrće na samo suđenje.

– Sudije su plaćene da rade svoj posao, neću da ih kritikujem. Ako ste vi gledali utakmicu i imate svoje mišljenje o nekim odlukama, to je jedna stvar, ali to im je posao. Možda su neke odluke mogle da budu drugačije, ali ne želim da ulazim u to. Uprkos tome, još smo bili u igri – sudije mogu da sviraju, ali ne mogu da daju koš. Real je pogodio kada je trebalo, bilo im je potrebno dva minuta da prelome meč – istakao je Dženkins.

On se osvrnuo i na gorepomenutu seriju Reala tokom treće deonice:

– Dozvolili smo im da postignu mnogo poena iz tranzicije, oni su mnogo dobar tim, pogotovo u tom pogledu, a nekada nismo mogli ni da ih fauliramo jer smo već bili u bonusu. Pogodili su tri trojke u nizu i tako su potpuno promenili meč – od tog trenutka do kraja morali smo da ih stižemo – konstatuje Dženkins.

On je dodao i da mečevi kao što je ovaj s Realom mogu samo da pomognu timu da bude bolji:

– Ljudi kažu da su oni najbolji u Evropi, a ako smo uspeli da se držimo sa njima, to može samo da nam pomogne. Imaju dubinu u timu, dobre bekove i centre, Rudi i Rejes danas su blistali. Igraćemo sa još vrhunskih timova i to će nam pomoći da napredujemo na duže staze – kazao je Amerikanac.

Crveno-beli, osim pada u trećoj deonici, nisi na pravi način ni otvorili duel sa Realom, pošto su već na startu prodali nekoliko lopti:

– Mogli bismo da kažemo da smo bili stegnuti i da nam to bude izgovor. Međutim, odbrana je ono na šta mi najviše polažemo, a u tom segmentu smo bili veoma dobri. Iako smo promašili neka bacanja i gubili lopte, i dalje smo bili u igri, čak smo i poveli. Treća četvrtina je bila presudna – smatra Dženkins.

Uprkos porazu na startu Top 16 faze, sve lađe nisu potonule:

– Gledamo samo sledeću utakmicu, ovo je Top 16 faza, najbolji timovi Evrope, ali ovo je tek prvi meč. Moramo da naučimo na svojim greškama, imamo vremena da ih ispravimo. Ove sezone imam drugačiju ulogu – sada imamo više košarkaša koji mogu da poentiraju, mnogo mladih igrača sa energijom. Neću samo da se zaletim i da šutnem na koš, čekam svoju poziciju kada sam otvoren – podvukao je Dženkins.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter