1
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

LAZOVIĆ NE KRIJE: Treća sramota u nizu

Objavljeno: 31.10.14 u 11:50

Jedan od najboljih igrača Crvene zvezde, Darko Lazović, nije imao razloga za zadovoljstvo nakon eliminacije iz Kupa Srbije. On je ocenio da su crveno-beli pretrpeli „treću sramotu u nizu“.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Brzonogi vezista tima s Marakane u utakmici sa Radom je sjajnim volej udarcem pogodio prečku. Međutim, upravo to je gotovo sve što je pokazao na terenu. U razgovoru za Sportski žurnal on je iskazao svoje nezadovoljstvo urađenim na tom meču:

– Odigrali smo nešto bolje nego s Donjim Sremom, nažalost, nedovoljno da bismo dobili Rad i prošli u četvrtfinale kupa. I, što je sramotno, ispali treću godinu zaredom u jesenjem delu!? – pita se Lazović.

On se potom osvrnuo na lični učinak na meču u kojem je, osim šuta u prečku u 69. minutu upisao i jedan lep pas ka Gavriću koji na kraju nije uspeo da efikasno završi akciju.
– Stoji to da je ovo bio meč u kojem igrač mojih referenci mora mnogo bolje… Uvek samokritično posmatram sopstvene igre i dovoljno je tad što sam sebe.  Nisam ni ovog puta zadovoljan svojom igrom, iskreno, ni kompletne ekipe. Opravdanja nema, pogotovo za mene. Dugo sam u Zvezdi, od mene očekuju najviše. To ne stvara pritisak, naprotiv, dodatno motiviše da opravdam poverenje svih klupskih struktura. Sigurno mogu bolje, ali nekako ne ide – smatra Lazović.

Na ocenu novinara Žurnala da možda ne dobija upotrebljive lopte, Lazović odgovara potvrdnim klimanjem glave:

– Složio bih se sa konstacijom da možda ne dobijam upotrebljive lopte, međutim, pitanje nije za mene. Znam jedino da nema zle namere, da neko namerno ne dodaje loptu – uveren je Lazović.

Fudbaler Zvezde veruje da javnost u Srbiji ne gleda objektivno na dešavanja u našem fudbalu:

– Javnost oduvek kritično gleda na moje igre, razumljivo, donekle s pravom ove jeseni. Međutim, bilo je i utakmica kad sam dobro igrao. Ali, mnogi ni tad nisu skrivali nezadovoljstvo. Ne znam, možda očekuju da postignem dva, tri gola na utakmici, driblam, pakujem. Ko bi ga znao? Dokazao sam u minulim sezonama da mogu mnogo korisnije i dopadljivije da igram, što već rekoh: meni niko ne bi trebalo da kaže kad odigram slabije. Toliko znam – naglasio je Lazović.

Prema mišljenju novinara Žurnala, Lazović je momak koji poseduje sve neophodne fudbalske karakteristike da bi bio igrač izvan proseka: sjajnu igru jedan na jedan, kvalitetan pas i centaršut, jak udarac… Ipak, u javnosti se stvorila slika da je kod ovog momka došlo do ponestanka volje za igrom:

– S tribina možda tako izgleda, istina je sasvim drugačija. Znate, Zvezdin dres je dovoljan motiv da u utakmice ulazim s posebnim pijetetom i energijom – rekao je Lazović.

Upitan da li nešto lošije partije možda imaju veze sa njegovim ostankom u Zvezdi i neodlaskom u inostranstvo, vezista crveno-belih je poručio:

– Moguće, ne sporim. Sve je bilo gotovo, bukvalno sam se pozdravio sa svima. Desilo se što jeste, čekao sam neku drugu inopriliku… Nisam smoren, naprotiv, lični učinak pokušavam da podredim ekipi. Tako igram i za sebe, zar ne? Dugo sam u našem fudbalu, ugovor ističe na leto. Otud i razumljiva želja da se već ove zime oprobam „napolju“ – završio je Lazović.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter