0
Auto Moto

HOLANĐANIN OBORIO FETELOV REKORD: Ferštapen ispisao istoriju Formule 1

Objavljeno: 03.10.14 u 22:14

Ovog vikenda u Formuli 1 je na programu Velika nagrada Japana koja se vozi na čuvenoj stazi Suzuka, a ono što je najzanimljivije posle današnjih treninga da je oboren jedan rekord koji je do danas bio u rukama Sebastijana Fetela.

ferstapen-toro-roso

Naime, za tim Toro Roso vozio je Holanđanin Maks Ferštapen kojem je svega 17 godina i tri dana i od danas je i zvanično najmlađi vozač koji je vozio na jednom Gran pri vikendu oborivši tako rekord Sebastijana Fetela koji je imao 19 godina i 53 dana 2006. godine kada je prvi put seo za volan jednog od timova F1 šampionata.

Maks je inače sin višegodišnjeg vozača bolida Formule 1 Josa Ferštapena, koji je proveo punih 10 sezona u „najbržem cirkusu“. Međutim, uprkos tome što je ostvario zavidno 12. vreme mladi Holanđanin neće voziti i u trci pošto će u svoje bolide sesti Danil Kvjat i Žan-Erik Vernje.

Ono što je manje zanimljivo i nije ništa novo je da su na današnjim treninzima bili najbrži vozači Mercedesa Niko Rozberg i Luis Hamilton, jedan na prvom, drugi na drugom.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter