0
Evropske lige

Kreće ‘bubamara’ na ‘čizmi’: Srbi osvajaju Apenine

Objavljeno: 30.08.14 u 08:35

Posle tromesečne pauze odmoru je došao kraj. Najbolji fudbaleri Serije A od danas ponovo istrčavaju na terene širom „čizme“. Titulu prvka, 30. osvojenu, brani Juventus, a za najveće konkurente da ga naslede slove Roma, Napoli i renovirani Inter.

 


Serija A

„Stara dama“ je po navici prvi favorit za Skudeto. Juventus nije puno promenio izgled tima iz prošle sezone, a od zvučnjih pojačanja došli su Patris Evra i Alvaro Morata. Za razliku od njih drugi favorit Inter je promenio skoro pola ekipe. Najzvučnije pojačanje je sigurno bivši kapiten reprezentacije Srbije i Mančester junajteda Nemanja Vidić, a na „Đuzepe Meacu“ su još pristigli Gari Medel, Janik M’Vila i Pablo Osvaldo.

Treći kandidat za Skudeto, Roma nije puno promenila sastav. Rim je napustio Mehdi Benatija, ali su došli Holebas, Manolas, Ešli Kol i Iturbe. Najmanje promena kada su top četiri tima u pitanju napravio je Napoli, koji će u sezonu ući dosta uzdrman ispadanjem iz kvalifikacija za Ligu šampiona od Atletik Bilbaoa.

FC Internazionale Training Session

Ono što ljubitelje fudbala u Srbiji najviše zanima jesu naši fudbaleri u Kalču. Ove sezone biće ih 13. Najbrojnija kolonija Srba biće u Interu, Laciju i Torinu po dva. Najzvučnije ime, već smo rekli, je jedan od najboljih defanzivaca na svetu Nemanja Vidić, a videćemo i kako će se na novu sredinu navići izuzetno efikasani u pripremnom periodu Filip Đorđević. Bivši napadač Crvene zvezde pokušaće da Laciju obazbedi učešće u evropskim takmičenjim. Dušan Basta je takođe posle dugo vremena promenio boju dresa, te će i on biti nebesko plavi. Srbija će imati i jednog stručnjaka na klupi reč je o Siniši Mihajloviću treneru Sampdorije.

Pred nama je veoma zanimljiva sezona u italijanskoj Seriji A, zato uživajte do juna sledeće godine, kada ćemo saznati novog šampiona Italije.

SRBI U KALČU:

Kjevo: Ivan Radovanović.
Fiorentina: Nenad Tomović.
Inter: Zdravko Kuzmanović i Nemanja Vidić.
Lacio: Dušan Basta i Filip Đorđević.
Palermo: Milan Milanović.
Roma: Adem Ljajić.
Sampdorija: Nenad Krstičić i trener Siniša Mihajlović.
Torino: Nenad Maksimović i Vlada Avramov.
Udineze: Željko Brkić.
Verona: Boško Janković.

Serija, prvo kolo:

Danas:

Kjevo – Juventus 18.00
Roma – Fiorentina 20.45

Nedelja:
Milan – Lacio
Atalanta – Verona 18.00
Ćezena – Parma
Đenova – Napoli
Sasuolo – Kaljari
Palermo – Sampdorija
Torino – Inter
Udineze – Empoli 20.45

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter