0
Košarka

Dobar uzlet ‘orlova’

Objavljeno: 03.08.14 u 19:54

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Bosne i Hercegovine u prvom meču pripremnog turnira koji se održava u Trstu sa 82:69 (23:19, 18:10, 24:21, 17:19) najavivši tako berićetno leto i dobre partije na predstojećem Svetskom kupu u Španiji.

srbija-bih-trst

Izabranici Aleksandra Đorđevića su od samog početka nametnuli svoj ritam i dominirali su pune tri četvrtine nakon kojih su imali čak 15 poena viška. Mali pad u igri osetio se u prvoj polovini poslednje deonice kada naš tim nije uspevao da pronađe put do koša odnosno psotigao je samo tri poena, ali je vrlo brzo sve došlo na svoje mesto pa je na kraju izvojevana ubedljiva pobeda dvocifrenom razlikom.

Najefikaniji u našem timu bio je Miloš Teodosić koji je uz 19 poena (trojke 5/8) imao još i sedam asistencija i tri skoka. Dvocifreni u reprezentaciji Srbije bio je samo još Stefan Мarković koji je ubacio 14 poena, a solidni su bili još i Nemanja Bjelica sa devet odnosno Vladimir Štimac sa osam poena. Na drugoj strani najbolji je bio Mirza Teletović sa 19 poena, ali uz čak 18 šuteva iz igre, Mitrović je dodao 11, a Kikanović 10 poena.

Naša selekcija će u ponedeljak od 18 časova odmeriti snage sa Kanadom, dok je duel sa domaćinom Italijom zakazan za utorak sa početkom od 20.30 sati.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter