0
Ostali sportovi

‘Delfini’ lako do polufinala sa Crnom Gorom

Objavljeno: 23.07.14 u 21:38

Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće u polufinalu Evropskog prvenstva u Budimpešti pošto je četvrtfinalnom duelu savladala selekciju Grčke sa 13:9 (3:2, 4:3, 4:2, 2:2) pa će imati priliku da odbrani zlatnu medalju i titulu prvaka osvojene pre dve godine.

vaterpolo-srbija-bazen

U meču u kojem je potpuno neočekivano viđeno dosta pogodaka, čak 22, daleko bolje se snašla naša selekcija koja je od početka nametnula svoj ritam pa je u prvom i drugom periodu pravila višak od po jednog gola odnosno na poluvreme je otišla sa dva pogotka viška. Kada je ekipa Dejana Savića krajem ptreće deonice došla do čak pet golova viška (11:6) učinilo se da je meč rešen, ali je došlo do pada u našoj igri što su Grci umeli da iskoriste pa su sa tri vezana gola uspeli da vrate rezultatski priključak (11:9). Međutim, opuštanje našeg tima nije potrajalo pa je mladi Mandić sa dva pogotka otklonio svaku dilemu oko pobednika.

Po dva gola za naš tim pored Mandića postigli su još Filipović, Ćuk, Aleksić i Nikić, a po jednom mrežu Grka tresli su Ranđelović, Prlainović i Mitrović. Na drugoj strani je blistao Vlahopulos koji je postigao čak četiri pogotka, Funtulis je dao tri, a Milionakis preostala dva.

Reprezentacija Srbije u petak od 20.30 časova u polufinalu će igrati protiv selekcije Crne Gore, dok se u drugom polufinalu sastaju domaćin Mađarska i selekcija Italije koja je u prvom četvrtfinalu savladala Hrvatsku sa 8:7, taj meč je na programu od 19 sati.

Tok meča:

4/4Vlahopulos ne dozvoljava našoj selekciji da se opusti, smanjuje na 11:8 i sada je „samo“ tri gola prednosti za našu selekciju – 11:8. Oba tima kao da su tek u poslednjoj deonici počeli da igraju odbranu u svom prepoznatljivom stilu pa je posle pola deonice viđen samo jedan gol i to u našoj mreži. I drugi gol postižu Grci i to preko Milonakisa pa je na tri minuta pre kraja samo dva gola viška za Srbiju – 11:9. Mandić ponovo diže na plus tri – 12:9, a onda još jednim pogotkom podiže – 13:9 što je bio i konačan rezultat.

3/4 – Ponovo imamo tri gola prednosti, Mandić dodaje do Aleksića koji je u situaciji sa igračem više bio na poziciji centra i nije mu bilo teško da savlada grčkog golmana za 8:5. Bombaaaa Filipovića za ogromnih 9:5 i sada je palsman naše selekcije u polufinale Evropskog prvenstva gotovo izvestan jer teško je verovati da Grci imaju snage i znanja da se vrate iz ovolikog minusa – 9:5. Posle kontre i viška pred golom Pijetlovića Vlahopulos daje novi gol i smanjuje na 9:6. Ćuk dodaje do Save Ranđelovića koji svojim prvim golom na meču ponovo donosi prednost Srbiji od četiri pogotka – 10:6. Na 20 sekundi pre kraja trećeg perioda golom sa oko osam metara Milan Aleksić podiže na ogromnih 11:6 i više nema dileme da ćemo u petak u polufinalu odmeriti snage sa Crnom Gorom. Na poslednju pauzu između četvrtina odlazimo sa četiri gola viška pošto je Vlahopulos svojim trećim golom smanjio na 11:7.

2/4 – U kontranapadu u poziciji „šest na pet“ Gocić dodaje do Stefana Mitrovića koji postiže novi gol za „delfine“ koji prvi put imaju dva gola prednosti – 4:2. Međutim, već u sledećem napadu Grci ponovo preko Funtulisa koriste igrača više i hvataju rezultatki priključak – 4:3. Drugi gol postiže i Slobodan Nikić koji je na asistenciju Filipovića izronio visoko iz vode i sproveo loptu u gol Grka za vođstvo od 5:3. Filip Filipović sa krila postiže svoj prvi gol na meču i podiže na velikih +3 za naš tim – 6:3. Milonakis iz dosta teške pozicije hvata na spavanju Gojka Pijetlovića i ponovo su Heleni u igri – 6:4. Funtulis golom iz peterca smanjuje na 6:5. Imali su čak Grci i priliku za izjednačenje, ali kako nisu uspeli u tome u sledećem napadu naša selekcija preko Prlainovića ponovo dolaze do dva gola viška – 7:5.

1/4 – Srbiju je do početne prednsoti od 1:0 u situaciji sa igačem više doveo Miloš Ćuk. Na 1:1 u šestom minutu igre poravnao je Vlahopulos koji je zaobišao Mitrovićev blok pa Gojko Pijetlović nije imao šanse da zaustavi njegov udarac iako je do tada blistao na golu. Ponovo je strelac za našu selekciju bio na ovom takmičenju razigrani Miloš Ćuk koji je praktično pocepao mrežu Grka razornim udarcem za 2:1, ali već u sledećem napadu Heleni koriste igrača više i poravnavaju na 2:2 preko Funtulisa. Na 10 sekundi pre kraja Slobodan Nikić šraubom pogađa i donosi novu prednost našem timu – 3:2. Na prvi nešto veći odmor ekipa Dejana Savić odlazi sa golom prednosti.

Vaterpolisti Srbije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Budimpešti večeras igraju protiv selekcije Grčke koja je u grupi A osvojila treće mesto i biće tvrd orah za izabranike Dejana Savića što su potvrdili i remijem protiv selekcije Italije u psolednjem kolu grupne faze takmičenja.

Naša selekcija je igrala po sistemu toplo-hladno u grupi B gde je doživela poraz od selekcije Mađarske i igrala nerešeno sa Hrvatima, pa je u psolednjem kolu jednostavno morala da savlada Špance što je i uradila pa je osvojila drugo mesto i obezbedila duel sa Helenima.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter