0
Fudbal

Nemačka tek u produžecima slomila otpor Alžira i plasirala se u četvrtfinale (VIDEO)

Objavljeno: 30.06.14 u 23:59

Fudbalska reprezentacija Nemačke igraće u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, pošto je posle produžetaka sa 2:1 (0:0) savladala Alžir.

Nemacka - Alzir

Namučile su „pustinjske lisice“ Nemačku i tek posle 120 minuta lavovske borbe položile koplja. Nisu Nemci mogli da savladaju strašnog golmana Mbolija, ali su na vreme svojom prepoznatljivom upornošću ipak stigli do pobede – 2:1.

Prvo poluvreme je proteklo u jednakoj igri dva tima. U nastavku mnogo bolja selekcija je bila Nemačka. Da je Miler bio malo kocentrisaniji ranije bi „panceri“ slavili trijumf i plasman u četvrtfinale. Ipak, čudesni golman Alžira Mboli je sve uspeo da odbrani i utakmicu je odveo u produžetke.

U dodatnom vremenu četi Vahida Haldihodžića je falila snaga. U 92. minutu Mandi je pogrešio, Miler je probio po desnom boku, ušao u kazneni prostor, loptu prosledio u peterac,a Širle je petom poslao u gol 1:0. Tačku na utakmicu „panceri“ su stavili u 118. minutu kada su se Širle i Ozil poigravali u kaznenom prostoru, da bi vezista Arsenala prekinuo „nošalantnu igru“ i loptu poslao pod prečku.

Nemačka je vodila sa 2:0, a Slimani je do kraja uspeo da postigne gol i Alžir časno porazom 2:1 završi takmičenje na Svetskom prvenstvu. „Panceri“ će u četvrtfinalu igrati protiv Francuske.


Tok meča:

120′ KRAJ UTAKMICE. Nemačka je u četvrtfinalu SP.

120′ GOOOOOOOOL Alžir je smanjio na 2:1. Odličan je bio to napad po desnoj strani, centaršut, a Slimani je loptu poslao iza leđa Nojera.



118′ GOOOOOOOOOL
Sve je rešeno. Nemačka je povela 2:0. Poigravali su se Širle i Ozil, ali je vezista Arsenala na kraju savladao Mbolija.

116′ Kramer je izašao jedan na jedan sa golmanom Mbolijem, a čuvar mreže Alžira je izašao kao pobednik.

107′ Brahimi je pokušao iz slobodnog udarca, ali je njegov pokušaj bio preslab za kvalitete golmana Nojera.

105′ Kraj prvog produžetka.

102′ Velika gužva u kazenenom prostoru Nemačke, ali je lopta posle šuta Alžiraca završila u golautu.

98′ Solo akcija Milera, ali je njegov šut bio bezopasan po gol Alžira.

92′ GOOOOOOOOOL Nemačka je povela 1:0. Alžirci su pogrešili na sredini terena, Miler je dobio loptu kaznenom prostoru, uputio je u peterac, odaklje je Širle rutinski savladao Mbolija.


90+4′ Kraj utakmice. Gledaćemo produžetke u Porto Alegreu.

90+3′ Lam je bio u šansi, ali je njegov šut izblokiran.

88′ Komedija u Porto Alegreu. Miler je krenuo da izvede slobodan udarac sa nekih 20 metara, okliznuo se i pao, što je izazvalo osmehe prepunih tribina stadiona.

82′ Miler bi mogao da bude tragičar meča ako Nemačka kojim slučajem ispadne. Napadač „pancera“ je ponovo bio sam na pet metara od gola, ali je njegov šut bio neprecizan.

80′ Opasna prilika je to bila za Nemačku. Dobar centaršut sa desne strane, Miler je sa pet metara pucao glavom, a golman Mboli ponovo fantastično intervenisao.

75′ Slimani je šutirao pravo u ruke golmana Nemačke Nojera.

74′ Feguoli je pokušao sa nekih 18 metara, ali je lopta otišla pored gola.

70′ Pokušaj Švajnštajgera, ali je vezista Nemaca bio neprecizan.

54′ Dobar pokušaj Lama sa 16 metara, ali je Mboli ponovo bio na mestu i loptu izbacio u korner.

48′ Prilika za Nemačku. Posle korenera najviši u skoku u kaznenom prostoru Alžira bio je Mustafi, ali je njegov udarac odbranio golman Mboli.

45 (+1) – Sudija Sandro Rići označio je kraj prvog poluvremena. Iako je Nemačka imala loptu u posedu čak 69%, Alžirci su pokazali više i mogu samo žaliti za propuštenim šansama.

42 – Haliči je zaradio prvi žuti karton na utakmici.

40 – Nemačka beleži svoju prvu 100% priliku. Nakon šuta Krosa, Mboli je intervenisao, ali samo do Gecea koji je uspeo da ne postigne pogodak sa pet metara.

39 – Neustrašivi Alžirci nastavljaju sa atacima. Posle kornera, lopta se odbila na volej Mostefija koji je raspalio iz sve snage. Lopta je išla ka donjem levom uglu Noera, ali je Boateng izblokirao pokušaj, lopta je otišla pokraj desne stative u korner.

38 – Mesuit Ozil je zagrejao dlanove Mbolija udarcem sa 20, 25 metara. Ipak, bio je to lak zalogaj za golmana Alžira.

35 – Napokon udarac Nemačke. Istina, pored gola. Nakon centaršuta Krosa sa desne strane Miler je istrčao ispred štopera Alžira i glavom je loptu poslao pored leve stative golamana Afrikanaca.

27 – Nova prilika za Alžir koji je pronašao pravu taktiku za Nemce. I ova je došla posle dubinske lopte, ali ponovo je Noer, koji se pretplatio na rolu „trećeg štopera“, sjajno intervenisao i pravovremenim istrčavanjem sprečio je kobni scenario po njegov tim.

16 – Neverovatni Alžirci igraju kaou transu. Gulam se našo u ogromnoj prilici nakon sjajne akcije, ostao je isuviše iskosa sa desne strane golmana „Pancira“, opalio je punom, a lopta je završila u gol autu.

15 – Slimani postiže pogodak, ali se nalazio „za pedalj“ iza poslednjeg odbrambenog igrača, pa je sudija sasvim opravdano poništio gol ekstremno opasnih Alžiraca.

13 – Prvi pokušaj „Pancira„, probao je Švajnstajger sa oko 25 metara, ali je golman Alžira izboksovao loptu u polje. U nastavku akcije „sevnula“ je munjevita kontra Afrikanaca koji igraju izuzetno rastrećeno, a iz izgledne situacije, iskosa sa leve strane Noera, napadač Alžira je loptu poklonio navijačima sa severne tribine.

4 – Neverovatna prilika za Alžir! Slimani je pobegao odbrani Nemaca, međutim Noer nije spavao, istrčao je na poziciju desnog beka i klizećim startom je naterao napadača afričke selekcije da šutira iz teške pozicije i propusti kolosalnu priliku.

1 – Početni udarac izveli su reprezentativci Nemačke koji igraju u beloj opremi, dok su Alžirci u zelenim uniformama.

U timu Joakima Leva iznenađenje je da nema Matsa Humelsa koji odsustvuje zbog virusa i ne nalazi se ni na klupi, a umesto njega mesto u odbrani zauzeo je Mustafi.

Sastavi timova:

Nemačka: Nojer, Mustafi, Mertesaker, Hovedes, Boateng, Švajnštajger, Lam, Kros, Ozil, Gece, Miler.

Alžir: Mboli, Gulam, Belkalem, Hališ, Lacen, Feguli, Slimani, Sudani, Taider, Mandi, Mostefa.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter