16
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Kraj haosa na Marakani: Gasprom kupuje Zvezdu?

Objavljeno: 29.06.14 u 09:54

Ruski naftni gigant Gasprom figurira kao potencijalni kupac fudbalskog kluba Crvena zvezda.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Kako se šuška po fudbalskoj čaršiji, Rusi poput zapete puške čekaju zakon o privatizaciji kako bi zvanično podneli kandidaturu za vlasništvo nad crveno-belima, piše list „Kurir“.

Kao što je poznato, novčana kriza trese Marakanu poput zemljotresa od 15 „rihtera“, pa bi dolazak Gasproma, nadaju se u klubu, rešio najtežu situaciju u klubu od njenog osnivanja.

Poznato je da je Gasprom već generalni sponzor Zvezde još od 2010. godine a ugovor o saradnji ističe 2015. do kada bi trebalo da bude donet zakon o privatizaciji sportskih klubova.

Dodatnu kartu nade budi činjenica da je i predsednik Rusije, Vladimir Putin ujedno i počasni predsednik FK Crvena zvezda, i da je 2011. posetio Marakanu, što samo govori o povezanosti kluba sa ruskim gigantom.

Kako navode pojedini izvori, ukoliko bi Gasprom zaista postao vlasnik najtrofejnijeg srpskog kluba, ova kompanija bi rešila dug od 50 miliona evra i navodno bi bila spremna da uloži sredstva u formiranje tima koji bi bio kadar da uđe u Ligu šampiona.

Poznato je da je Gasprom vlasnik ruskog giganta Zenit iz Sankt Peterburga i da je generalni sponzor nemačkog Šalkea te da poseduje određeni vlasnički kapital i u grčkom PAOK-u.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

16 Komentara

  1. Dobar vam je naslov: Gazprom kupuje Zvezdu.
    A onda: Gazprom potencijalni kupas.
    Komentar: Zakon to još ne dopušta tupani.

    0
    0
    Odgovori
  2. Realno mozemo da se nadamo ali tesko da ce se to desiti postoji puno praznih prici a i verodostojnost ove je u pitanju.

    0
    0
    Odgovori
  3. Netreba se zanositi ova prica je bila aktuelna i 2011 pa od toga nista
    A drzava nikad nece uvesti zakon o privatizaciji zato sto su klubovi najbolji nacin za pranje novca u Srbiji
    A na kraju krajeva u samom naslovu je jedan veliki ?

    0
    0
    Odgovori
  4. Uhodan model: kupi se udio uracunavajuci svo dosadasnje sponzorstvo, uplati se max 2 godine onog sto bi ionako sponzorirali za reklamu i lobbying, i evo novog vecinskog vlasnika…dat ce paket B-dionica fol navijacima, svi sretni…vec vidim naslove Zvezda-Golubinci 3-2 na penale…Zvezdo mi mozemo bolje!

    0
    0
    Odgovori
  5. Ako eventualno Gasprom i kupi Zvezdu to sigurno neće biti zato što je Putin počasni predsednik kluba i ima člansku kartu br.002 već isključivo zato što će prepoznati odličnu priliku da zaradi veliki novac i napravi sebi veliki marketing na ovom prostoru preko slavnog imena Crvene Zvezde.

    0
    0
    Odgovori
    • чекај , ти стварно мислиш да је ово истина ? нема посла газпром друга , него да вади звезду из дугова . које бре ваше славно име ? пре 20 година сте освојили куп шампиона, ваљда се тако звало , и само то помињете , а европа не памти ко је освоио титулу 2007 , баш их брига. то само ви у вашим циганским мозговима мислите да сте велики и јаки и понос земље . када неко други гледа са стране , веруј да је другачије
      .

      0
      0
      Odgovori
      • Al ti decko lupas gluposti!Da nece mozda partizan da kupi?Sta ste vi to osvojili u Evropi pa da vas neko tako jak i poznat u svetu kupi?Ocigledno si pametniji kad cutis!

        0
        0
        Odgovori
      • БИЋЕШ ШАМПИОН ДРУГИ ПУТ ,ОСЕЋАМ ТООООООО……..АЈМО БРЕЕЕЕ ВЕРМЕЛЈААААА

        0
        0
        Odgovori
      • kako tebe pucaju kompleksi,pa to je strašno…velika je razlika između naša dva kluba…mi u muzeju imamo pehar šampiona evrope,a vi mušemu…i ko tu glumi veličinu!?

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter