0
Intervju

Bogdan Bogdanović za HotSport: Ovo nije vrhunac, imam ja još mnogo toga da pokažem!

Objavljeno: 22.06.14 u 09:20

Nije uvek 13 baksuzan broj. U subotu uveče je Partizan stigao do 13-og šampionskog trofeja u nizu, predvođen momkom sa brojem 13, koji je sinić postigao skoro pa tri puta više koševa od već spomenutog broja. Zaustavio se na brojci 36 i sasvim zasluženo je Bogdan Bogdanović MVP plej-ofa KLS.

titula partizan-489 (1)

A Bogdan ne igra košarku, Bogdan se igra. Kao plod toga, stiglo je drugo individualno priznanje, jer ga je Evroliga ove sezone izabrala za zvezdu u usponu, i još bitnije – šampionska titula.

-Neverovatan osećaj, neopisiv, evo već četvrtu godinu zaredom. Što se mene tiče, nadam se da ovo nije vrhunac. Možda jeste u dosadašnjem toku karijere, ali imam ja još toga da pokažem – sijao je Bogdanović od sreće držeći pehar u rukama.

Očekivalo se da rešite utakmicu, imali ste poslednji napad… Šta se desilo?

– Krenuo sam u prodor i okliznuo se. Imali smo i pre toga prilike da završimo meč, ali nam je trojka Jake Blažiča na kratko pokvarila posao. Ipak, na kraju se sve završilo kako treba.

ZVEZDA-PARTIZAN-GAME 4_10

Na teren ste izašli u majicama sa natpisom “Nema kraja našoj ljubavi, magija, to smo mi”. Ipak, čini se da ste Vi najveća magija Partizana?

-Pa dobro, ne bih ja to baš tako rekao. Nisam sam ja zaslužan za ovo, već cela ekipa.

Već četiri godine nosite crno-beli dres, ove sezone ste postali nosilac tima.

– Svaki novi korak ima svoju težinu, pa tako i ovaj. To je normalan put i treba se nositi sa tim. Kada pogledam iza sebe, neverovatnom brzinom su mi prošle te četiri godine. I 22 godine života mi je proteklo brzo, a kamoli četiri u Partizanu. U crno-belom dresu se igra sa puno ljubavi i strasti. U poređenju sa tim, sve drugo nema smisla.

ZVEZDA-PARTIZAN-GAME 4_14 (1)

“Grobari” su poznati kao najbolja publika u Evropi, ali su pomalo i razmaženi, naviknuti na uspehe. Ne skandiraju nikom tako lako, treba to zaslužiti. A Vi ste ih igrom i odnosom prema klubu “kupili”.

-Niko na svetu nema ovakve navijače! Eto, publika se i sinoć čula iako je bila malobrojnija. Mnogo mi znači njihova podrška. Ne mogu ni da opišem koliko mi je drago i koliko mi znači to što mi skandiraju – širi ruke Bogdanović i nastavlja: – Zajedništvo nas je nosilo do trofeja. Ne znam da li bi se iko borio koliko smo mi to činili, a nismo bili plaćeni. Pohvalio bih svih 12 igrača, stručni štab i naravno, navijače! Njima hvala još jednom.

 Mladi as ima fenomenalan odnos sa navijačima. Sa njim uvek može da se popriča, fotografiše, a retki srećnici dobiju dres ili majicu, pa čak i patike.

-Navijači i saigrači su uvek na prvom mestu. Njima posvećujem ovu titulu, kao i devojčici Mariji Despić koja leži na VMA. Dan pre utakmice, urpkos svim problemima, poslala mi je poruku: „Samo ih razvalite sutra“.

ZVEZDA-PARTIZAN-GAME 4_07 (1)

“Delije” su Vas opet častile pogrdnim uzvicima.

-Stvarno? Nisam to čuo. Slušam samo svoje navijače, za mene su uvek oni glasniji.

Uopšte se ne osećate i ne ponašate kao zvezda?

– Osećam se kao Partizan – nije krio ponos Bogdanović. – Ovo je timska pobeda, a ne lično moja.

Naredna sezona?

– Videćemo 26. juna, kada je na programu NBA draft. Ne razmišljam previše o prvoj ili drugoj rundi, najbitnije mi je da imam prostora da napredujem. Nebitno je da li ću biti 20. ili 60. pik. Dobro, nije baš potpuno nevažno, ali minutaža u najjačoj ligi na svetu ima svoju cenu… – iskren je Bogdanović.

hotsport.rs – A. Đ.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter