2
Evroliga

FOTO:STARSPORT

Čudesni Partizan srušio Fenerbahče usred Istanbula!

Objavljeno: 12.12.13 u 22:25
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Košarkaši Partizana napravili su istorijski podvig pošto su večeras u Istanbulu pobedili ekipu Fenerbahčea rezultatom 77:79 (17:30, 20:9, 23:20, 17:20) u devetom kolu Evrolige.

Partizan sada ima skor od tri pobede i šest poraza, i ukoliko Nanter sutra izgubi u Ukrajini, crno-beli će zauzeti mesto koje vodi u TOP 15 kolo pre kraja. Partizan u poslednjem kolu dočekuje moskovski CSKA.

U Istanbulu je Partizan predvodio sjajni Kinsi sa 20 poena, Bogdanović sa 19, dok su po 18 dali Lovernj i Milosavljević. U domaćem taboru bolji od ostalih bio je Preldžić sa 21, a Bogdanović je dodao 14.

4/4 – Četvrta četvrtina je počeka odlično počela za crno-bele, koji prave seriju od 10-0, blistao je čudesni Bogdanović i Partizan preuzima vođstvo od 60:69. Fenerbahče je do prvih poena došao tek posle pet minuta preko Preldžića. Potom sledi blagi pad u koncentraciji u igri crno-belih i četiri neiskorišćena napada, ali to poenom iz kontre prekida Milosavljević, a potom i Kinsi krade loptu i zakucava za 64:73 za Partizan. Preldžić pogađa za tri poena za neizvesnu završnicu, ali na drugoj strani Musli nakon sjajne akcije poentira – 67:75. Ipak, Partizan u čudesnoj završnici dolazi do velike pobede zahvaljujući sjajnom Kinsiju koji pogađa četiri slobodna bacanja.

3/4 – Treću deonicu otvorio je Bojan Bogdanović trojkom za prvo vođstvo Fenerbahčea, a potom Preldžić vezuje pet poena, dok na drugoj strani korak crno-belih drže Milosavljević i Lovernj – 51:48. Fenerbahče je povećao prednost na 58:50, ali je čudesni Bogdanović vezao pet poena, jednu trojku, što mu je bila četvrta od pet pokušaja – 58:57, a na poslednju pauzu otišlo se rezultatom 60:59 za domaće.

2/4 – Kako su crno-beli odlično započeli prvu, tako su očajno startovali u drugoj četvrtini, pošto su prve poene postigli tek posle pet i po minuta preko Milosavljevića. Fenerbahče je ekipa koja je očekivano znala to da iskoristi, napravi seriju 13:2 i u potpunosti se vrati u meč 31:32. Do odlaska na poluvreme, Bogdanović pogađa još jednu trojku, pa se na pauzu odlazi rezultatom – 37:39.

1/4  – Crno-beli su ponovo odlično otvorili meč u Istanbulu, snažnom odbranom su zaustavili napade domaćina, a agresivnim napadom i koševima Lovernja i Kinzija povel 5:0, a potom trojkama Milosavljevića i Bogdanovića napravio seriju od 10-0 i stigao na velikih 16:7. Fenerbahče je teško pronalazio rešenja u napadu, a Kinsi i Lovernj kažnjavaju iz kontri za 26:9. Na drugoj strani, Bogdanović je vratio trojku, potom je pogađa i Bjelica, ali je Partizan mogao zadovoljan da ode na prvu pauzu prednošću – 30:17  uz sjajan procenat za tri poena 5/6.

Tok meča:

Partizan večeras ima verovatno najteži ovosezonski zadatak, a to je gostovanje u Istanbulu, ekipi Fenerbahčea koji maestralno sa klupe predvodi Željko Obradović.

U prošlom kolu Evrolige, Partizan je na domaćem terenu „očitao lekciju“ Budiveljniku i tako zadržao šanse za plasman u top 16 fazu ovog takmičenja ali to ne menja činjenicu da crno-beli moraju ići na pobedu večeras. U dosadašnjim osam kola Partizan je upisao dve pobede, Nanter ima jednu više a beogradska ekipa u poslednjem kolu dočekuje neugodni CSKA, dok Nanter sutra gostuje Budiveljniku a u poslednjem kolu dočekuje upravo Fenerbahče.

Što se motiva turske ekipe tiče, oni su upisali sedam pobeda i samo jedan poraz, ali se bore za prvo mesto u grupi sa ekipom Barselone koja ima pobedu manje i poraz više. Mnogi se uzdaju u Željkov prijateljski odnos i ljubav prema Partizanu, ali to je deo navijačke filozofije, profesionalizam je profesionalizam

Večeras od 20 časova i 45 minuta, pratite uživo tekstualni prenos iz Istanbula na našem portalu.

hotsport.rs

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter