0
Ostali sportovi

Prijateljski „večiti derbi“

Objavljeno: 18.10.13 u 12:55

Golf derbi 20121

Na terenima golf kluba “Beograd” na Adi Ciganliji u nedelju je veliki praznik. Treću godinu za redom održaće se „večiti derbi“ u kome će se sastati golferi koji simpatišu Partizan i oni kojima su crveno-bele boje draže.

Interesantan duel na najbolji način zaokružiće fantastičnu celinu ovogodišnje sezone, koja će se završiti početkom novembra finalnim Mastersom.

Večiti derbi u golfu daje jednu potpuno novu dimenziju rivalitetu dva kluba, pogotovo što će se takmičiti simpatizeri Partizana i Crvene zvezde. U prva dva odmeravanja snaga slavili su „crveno-beli“. Pretprošle godine rezultat je bio 6.5:4.5, dok su prošlog oktobra Zvezdaši bili još ubedljiviji i slavili su sa 7:4.

Ekipe će i ove sezone nastupiti u najjačim sastavima. Ipak i ovoga puta, trenutna forma i inspiracija će biti ispred samih imena, pa je nezahvalno određivati favorite. Međutim, za razliku od ostalih sportova, u golferskom „večitom derbiju“ osnovna stvar je dobro druženje pre i posle meča, kada je obavezno prisustvo trubača.

Kapiten šampionskog tima Crvene zvezde je Goran Stanarević, dok će „crno-bele“ predvoditi Momčilo Mijušković.

Takmičenje počinje u nedelju u 10 časova i trajaće do 16 sati. Igrači igraju u timovima po pravilima „forsam“ (zajednički rezultat) i „forbol“ igre (bolji rezultat tima).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter