0
ATP

Nole osvojio Peking!

Objavljeno: 06.10.13 u 11:46

Djokovic

Srpski teniser Novak Đoković odbranio je titulu u Pekingu pobedom nad Rafaelom Nadalom u finalu rezultatom 6:3, 6:4.

Od početka meča Novak je nametnuo žestok tempo. Odličnim servisima i sjajnim riternima došao je do prednosti od 3:0. Stečenu prednost srpski teniser je čuvao do kraja i na kraju je poveo.

Novak pravi brejk na startu drugog seta i stiče značajnu prednost nad rivalom. Do sredine drugog seta Nadal je na Noletov servis osvojio svega dva poena. Nešto bolja igra Španca nije mu donela preokret, a Đoković osvaja i četvrtu titulu na ovom turniru.

Iako je došao do nove titule, 38. u karijeri, Novak Đoković prvo mesto na ATP rang listi prepušta Rafaelu Nadalu.

Tok meča:

6:4 – Novak ostaje šampion Pekinga! Bez izgubljenog poena u poslednjem gemu dolazi do pobede.

5:4 – Španac je osvojio gem bez većih problema. Više ne dozvoljava protivniku lake poene na drugi servis. Đoković servira za titulu.

5:3 – Imao je Nadal priliku da iskoristi nešto slabiji servis Đokovića, ali je svojim greškama propustio priliku i u narednom će servirati za opsatanak u meču.

4:3 – Prvi put na ovom meču Rafa je došao do 30:30, ali je Novak uspeo da osvoji ovaj gem. U narednom gemu Nadal je bez izgubljenog poena smanjio na 4:3.

3:2 – Oba tenisera su bila sigurna u svojim servis gemovima, tako da naš as još uvek ima brejk prednosti. Nole je do sada na svoj servis Špancu dopustio da osvoji samo dva gema.

2:1 – Nakon perfektnog gema na svoj servis, Nole je ponovo ozbiljno zapretio Rafi sa dve brejk lopte. Dva puta je Đoković imao prednost na servis Nadala, ali je Španac podigao nivo igre i uspeo da preokrene i smanji rezultat.

1:0 – Nole na početku drugog seta pravi brejk! Dosta se mučio Nadal, imao i gem lopte, ali je Novak uspeo da preokrene i povede u drugom periodu igre.

Novak je osvojio prvi set rezultatom 6:3. Igrao je mnogo bolje od Rafaela Nadala. Sigrunim servisima i odličnim riternima Novak je bez većih problema poveo u ovom duelu.

6:3 – Nadal je uz malo problema uspeo da osvoji 8. gem, a Novak je u narednom gemu došao do dve brejk lopte i već prvu iskoristio.

5:2 – Sjajni Đoković osvaja svoje gemove bez većih problema.

3:1 – Novak je nastavio sa dobrom igrom i bez izgubljenog poena osvojio gem, ali je Nadal u narednom isto učinio.

2:0 – Đoković je sjajno započeo duel. Nakon osvojenog uvodnog gema, sjajnim riternima je uspeo da dođe do prve brejk lopte na servis Nadala. Nole to koristi i vodi sa 2:0.

Srpski teniser Novak Đoković, najbolji teniser sveta još danas, sastaje se u finalu ATP turnira u Pekingu sa Špancem Rafaelom Nadalom, koji će od ponedeljka preuzeti ulogu svetskog broja 1.

Đoković je do finala stigao pobedivši Rišara Gaskea sa 6:4, 6:2, dok je Nadalu meč predao Tomaš Berdih pri rezultatu 4:2 u prvom setu za španskog tenisera.

Suvišno je govoriti o rivalstvu Đokovića i Nadala, ali treba pomenuti da su se do sada sastajali 37 pua i Španac je bio uspešniji (22:15).

U ovoj godini sastali su se četiri puta, nadal je trijumfovao tri puta, dok je Novak slavio jedanput u monte Karlu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter