0
Košarka

Kinsi: Radujem se energiji koju donose Grobari

Objavljeno: 12.09.13 u 18:28

Kinsi

Terens Kinsi, novi član Partizana, doputovao je u Beograd u sredu u večernjim časovima. Kako je tim Partizana u tim trenucima imao zakazanu pripremnu utakmicu, Terens je pravo sa aerodroma otišao u halu Pionir, mesto gde će provesti mnogo vremena u narednoj sezoni. Upoznao se sa saigračima, trenerom Duškom Vujoševićem i stručnim štabom.

„Prilikom sletanja video sam da je Beograd veliki grad, a sinoć sam imao i priliku da se vozim ulicama, zaista je veoma lep. Pokazali su mi centar, video sam i zgrade koje su nažalost bombardovane. Dolazim iz Amerike, ali ne znam detalje o tome. Grad je mnogo lep. Trener deluje zaista prijatno, i za sada svi ljudi u klubu koje sam upoznao su veoma srdačni“, rekao je kinsi.

Po dolasku u Pionir upitan da odabere broj pod kojim će nastupati u crno-belom dresu, Kinsi je poželeo da to bude baš broj 21.

„To jeste moj datum rođenja, ali iz drugog razloga sam odabrao broj 21. To je bio broj mog dresa u srednjoj školi i mnogo uspomena me vezuje za njega. Moj deda je proveo mnogo vremena sa mnom na terenu, učio me košarci, kako na igralištu, tako i na terenu kasnije. Pre dve godine on je doživeo moždani udar i od tada nije u prilici da mi kaže šta misli o mojoj igri. Želim broj 21 ponovo, jer njega nikada neću zaboraviti i broj je posvećen njemu“, emotivno je objasnio Kinsi.

Nova sezona ga očekuje u dresu Partizana, evroligaške i utakmice regionalne lige, pa kup i domaće prvenstvo.

„Očekujem samo najbolje. Ne želim da postavljam limite, u smislu, hajde da osvojimo Evroligu i šampionat, samo želim da idemo utakmicu po utakmicu. Da pobedimo koliko je moguće više mečeva i to je ono što nas vodi, da napredujemo do naredne runde, pa one sledeće. Da budemo posvećeni, utakmicu po utakmicu, sa tim bih bio zadovoljan“.

Kinsi je imao priliku da igra u Pioniru pred najboljim navijačima u Evropi.

„Radujem se energiji koju oni donose! Stvaraju strahovitu atmosferu za sve igrače, a posebno kada je takav tip energije iza tebe nema šta tim ne može da uradi u toj situaciji. Znam da izvlače najbolje iz igrača i samo neka nastave da pružaju svoju podršku kako su to radili svih ovih godina unazad i voleo bih kada bi bio u prilici da upoznam svakog od njih“, zaključio je Terens Kinsi, novo krilo šampionskog tima iz Humske.

hotsport.rs/kkpartizan.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter