0
Evropske lige

Bavarci postavili novi rekord Bundeslige, Volfsburg nastavlja sa lošim rezultatima, Dortmund u problemu

Šalkeu Rurski derbi, Bajern se iživljava

Objavljeno: 20.10.12 u 17:43

Odigrano je 5 mečeva osmog kola Bundes lige a rurski derbi na Signal Iduna Parku pripao je gostujućem Šalkeu, dok je Bajern petardirao Dizeldorf u gostima.

Dortmund je dočekao Šalke u derbiju kola i izgubio sa 2:1, ako i uvek ni pre meča nije bilo favorita ali su mnogi slutili da bi tim iz Gelzengirhena mogao do iznenađenja. Ekiba Huba Stenensa pobela je golom Ibrahima Afelaja u prvom poluvremenu a na startu drugog dela Hoger je povisio na 2:0. Utešni gol za Dortmund dao je Robert Levandovski ali to je bilo sve što su milioneri uradili i sada imaju -12 bodova u odnosu na vodeći Bajern.

Bavarci su gostovali u Dizeldorfu i iživljavali su se nad Fortunom, poveli su novim golom sjajnog Marija Mandžukića a Luis Gustavo je trećim gol0om u sezoni povećao na 2:0. U drugom delu takodje i Tomas Miler daje dva uzastopna gola da bi tačku na i stavio rezervista Rafinja. Bajern je na ovaj način održao stopostotan učinak 8 mečeva i 8 pobeda i postavio novi rekod bundeslige.

Volfsburg nastavlja sa katastrofalnim igrama i sada su na svom terenu izgubili od Frajburga 0:2 pa ćemo videti koliko će još Feliks Magat ostati medju Vukovima.

Sa sjajnim partijama nastavlja Ajntraht koji je u Frankfurtu savladao Hanover sa 2:1. Vrlo brzo su domaći poveli 2:0 golovima Makmura i Junga, a ekipa Mirka Slomke nije imala snage da se u potpunosti vrati u meč već samo da smanji rezultat.

Bajer Leverkusen je razočarao svoje navijače, odigravši kući nerešeno sa Majncom 2:2.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter