0
Tenis

Viktorov menadžer uveren u pobedu na sudu

Objavljeno: 28.07.13 u 11:45

viktor-troicki-molitva

Cela frka koja je nastala oko Viktora Troickog dobiće konačan epilog na Sudu za međunarodnu arbitražu u Lozani.

Menadžer srpskog tenisera Korado Čabušnih je uveren da će Troicki dobiti spor sa ITF-om i da će mu suspenzija zbog nedavanja uzorka krvi na turniru u Monte Karlu biti ukinuta.

„Troicki je potpuno čist, i ja zato očekujem pobedu u drugoj rundi ove bitke. Znamo da Viktor nije uradio ništa loše“, poručuje Čabušnih.

„Službenica koja je uzimala uzorak dopustila je Troickom da sutradan izvadi krv, jer mu nije bilo dobro. Pa i trener Džek Rider je bio u to vreme u sobi, što je i potvrdio. Zato mi nisu jasne neke od stavki iz saopštenja ITF, gde tvrde suprotno“, zaključio je italijanski menadžer.

Sve analize koje su naknadno urađene pokazuju da se Viktor nije dopingovao, a
to potvrđuje i njegova forma ove godine koja nije na zadovoljavajućem nivou.

Sportisti obično koriste doping kako bi napravili što bolje rezultate i to je jasan pokazatelj da Viktor nije koristio nedozvoljene supstance.

Mnogo je nejasnoća oko ovog slučaja, pošto je još posle takmičenja u Monte Karlu bio svima poznat ovaj prekršaj. Troickom je dozvoljeno da nastavi sa takmičenjem posle turnira.

Nakon izricanja suspenzije Viktoru su oduzeti samo bodovi sa turnira u Monte Karlu, ali ne i bodovi koje potom osvojio.

„Zaista smo iznenađeni. Potpuno sam ubeđen da će doći do druge faze ovog slučaja, jer ćemo se žaliti na presudu. Imamo 14 dana da iznesemo naše argumente na Arbitražnom sudu za sport u Lozani. Već sada smo spremni za otvaranje ročišta pred ovom institucijom, ali sačekaćemo rok koji je potreban“, konstatovao je Čabušnih.

Viktora su podržali mnogi teniseri, a među njima se našao i najbolji teniser sveta Novak Đoković, koji je poslao pismo Sudu u Lozani gde će Troicki pokušati da dokaže svoju nevinost.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter