0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

„Delfini“ potopili „kengure“

Objavljeno: 22.07.13 u 14:32
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Vaterpolo reprezentacija Srbije uspešno je startovala na Svetskom prvenstvu u Barseloni pošto je u meču 1. kola savladala selekciju Australije sa 10:7 (4:3, 2:0, 1:2, 3:2). S obzirom da se radi o otvaranju šampionata i da se očekivalo da će Australijanci biti tvrd orah moglo bi da se kaže da su naši 2delfini“ relativno lako došli do trijumfa i da su „kenguri“ ravnopravan rival bili samo u prvoj četvrtini.

Posle prve četvrtine naša reprezentacija vodi 4:3 golovima Udovičića (2), Filipovića i Pijetlovića. Naš tim odlično koristi igrača više, ali za sada dosta škripi u odbrani.

Čim je popravljena defanziva odmah je došlo i do osetnije rezultatske prednosti naše selekcije koja je na veliki odmor otišla sa tri gola viška (6:3). Oba pogotka u drugoj četvrtini delfini su postigli posle igrača više, najpre Filipović, a potom i Nikić posle asistencije Udovičića.

Uspeli su Australijanci dobrom igrom u trećem periodu da smanje rezultatski zaostatak i tako vrate neizvesnost u ovaj meč o čijem pobedniku će odlučiti poslednji period. Prišli su „kenguri“ na 6:5, ali je Vanja Udovičić svojim trećim pogotkom doneo +2 „delfinima“.

Kada su Gocić i Pijetlović golovima na početku poslednje deonice podigli našu prednost na četiri gola bilo je jasno da će Srbija osvojiti oba boda, ali je potom usledilo malo opuštanje pa je protivnik sa dva uzastopna gola uspeo da se približi. Ipak, svojim trećim golom na meču Duško Pijetlović je stavio tačku na ovau utakmicu.

Pored Pijetlovića i Udovičić je dao tri gola, Filipović je dodao dva, a po jednom su se u listu strelaca upisali Nikić i Gocić. Naredni meč na Svetskom prvenstvu naša reprezentacija igra u sredu od 13.30 časova protiv Mađarske.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter