0
ATP

Novak od 15 sati igra finale Vimbldona

Objavljeno: 07.07.13 u 08:25

nd2_2609922b

Novak Đoković i Endi Marej danas od 15 sati odigraće na Centralnom terenu Ol Ingland kluba, finale najprestićnijeg teniskog Gren slem turnira Vimbldona. Biće to njihov 19. međusobni meč, a Đoković trenutno u pobedama vodi sa 11:7.

Najbolji svetski teniser Novak Đoković pokušaće da dođe do druge titule na Vimbldonu u karijeri, a za protivnika će imati prijatelja iz juniorskih dana, Britanca Endija Mareja.

Činjenica da su obojica rođena u razmaku od sedam dana 1987. godine, kao i to što su prvi put „ukrstili rekete“ još kao 11-godišnjaci u Francuskoj, neće izazvati sentimentalnost kod srpskog tenisera.

„To je bio možda i moj prvi međunarodni turnir. Sećam se da je Endi imao izuzetno kovrdžavu kosu. U stvari, to je sve čega se sećam. Nas dvojica se međusobno veoma poštujemo na terenu i van njega. Imamo vrlo iskren odnos“, objasnio je Đoković dan uoči vimbldonskog finala.

Srpski teniser kazao je i da su stvari sada teže i drugačije, otkako su postali veliki rivali u seniorskoj konkurenciji.

„On ima svoj tim saradnika i navike, a ja svoje. Ne izlazimo zajedno na večere i ne idemo na žurke, ali, uvek se lepo ispričamo kada se sretnemo. Sa radošću se prisetimo juniorskih dana“, istakao je prvi reket sveta.

Đokovića ne brine ni to što će Marej biti silno motivisan da postane prvi britanski osvajač Vimbldona posle 77 godina i trijumfa legendarnog Freda Perija.

„Endi je lokalni heroj. Ima veliku šansu da osvoji Vimbldon i posle mnogo vremena obraduje naciju. Siguran sam da će imati ogromnu podršku sa tribina. Ipak, neću se prvi put naći u takvoj situaciji. Znam šta moram da radim kada protiv sebe imam lokalne igrače i publiku. Spreman sam za to“, zaključio je novak je Đoković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter