3
Domaći fudbal

Cirkus se nastavlja, doviđenja Sa Pintu

Objavljeno: 19.06.13 u 15:50

SA PINTO RICARDO_06

Nekada su ljudi voleli cirkus Medrano, sada je u prvom planu cirkus koji se zove fudbalski klub Crvena zvezda. Da li može da bude tragičnije i komičnije od ovoga? Teško...

Rikardo Sa Pintu je došao kako bi od Zvezde napravio ozbiljan tim, kako bi napravio tim za titulu, ali je čovek shvatio gde je došao i da se zeznuo, i to veoma brzo. Posle samo stotinak dana. Dugo mu je trebalo. Da je znao, ne bi ni dolazio. Ali bar je rekao što ide, svaka čast za to. A za ovu rečenicu zaslužio je svaki respekt:

„KLUB NE MOŽE DA PRODAJE SNOVE NAVIJAČIMA KOJI NISU OSTVARLJIVI.“

Čovek je tražio određene stvari od uprave kluba, došao je s odmora, video da od toga apsolutno nema ništa i pokupio se. Ok, on se pokupio i otišao, šta da rade svi ostali, recimo navijači? Koji je sledeći potez uprave? E da, ode i Stojadinović. Ajmo i ovo nanovo. Ko će da bude sportski direktor? Treba li Zvezdi uopšte sportski direktor pošto niko i ovako i onako neće da dođe?

Navodno Slaviša Kokeza ima rešenje, našao je novog trenera, niko nema pojma ko je, ali kao da je bitno. Pa da dođe Murinjo i da igrači ne prime plate četiri meseca ne bi mogao ništa da uradi. Još kada sad svi dobiju na arbitraži i zapale… Kuku i lele ima da bude. Najcrnje od svega je što Crvena zvezda ispušta iz svojih ruku igrače na kojima su mogli da zarade.

A oni umesto da se dogovore sa njima kažnjavaju jednog zbog nediscipline (Pantić), sa Mićkom niko nije ni pričao očigledno, a Srnići su shvatili da im je u Čuki bolje i sigurnije… Sami saberite koliko bi Zvezda mogla da zaradi da ih je zadržala i zatim prodala ovog leta… Ne treba ni da igraju, nije problem. Ovako će crveno-beli da dobiju jedno veliko ništa i da pričaju priče da „onaj ko ne poštuje dres ne treba ni da bude u klubu“. Super… Baš kreativno. A kako ćemo za pare i minus?

Ono što sledi je licitiranje sa imenom novog trenera, da li će biti domaći (realno) ili stranac (čitaj Zenga, nerealno). A što se tiče tima, ko to može da zna? Da nije tužno bilo bi smešno… I ko će na kraju da ispašta? I ko će na kraju da odgovara?

Cirkus se nastavlja, a što reče Milojko Pantić na društvenoj mreži: Sa Pintu ili bez Pintu crno-beli nam (im) se piše…

Balkanski špijun

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter