0
Domaći fudbal

Milan Marčić: Spreman sam za veliku scenu

Objavljeno: 16.06.13 u 10:18

IMG_7585Large

Jedna od uzdanica FK Zemun u borbi za povratak u Prvu ligu je i talentovani vezista Milan Marčić. Ovaj 17-godišnji fudbaler je ovog proleća iz mladog tima prešao u A tim gde se odmah istakao dobrim partijama.

-Ova prelazna sezona mi je možda i najuspešnija u dosadašnjoj karijeri jer sam iz kadetske selekcije u decembru, direktno prekomandovan u seniorsku ekipu Zemuna i nadam se da sam potpuno spreman da igram za seniore jer sam to i pokazao, naročito protiv Smedereva, Rada, Dorćola i Jedinstva – smatra Marčić.

Talentovani fudbaler je izdvojio i svoje dve utakmice koje posebno pamti.

-U mlađim kategorijama, sećam se utakmice protiv Voždovca kada sam dao sedam golova. U skorije vreme, istakao bih možda baš utakmicu za seniorski tim protiv Smedereva kada sam dao gol i pogodio stativu. Što se tiče mog daljeg statusa, zaista ne znam gde ću zaigrati naredne sezone, a moje želje su samo da odigram dobro i da nastavim da radim još više – rekao je Marčić.

Marčić je u međuvremenu nastupio i za mladu selekciju Srbije.

-Iz mlade reprezentacije nosim zaista mnogo lepih iskustava, jer tamo uvek nešto novo može da se nauči. To mi daje podstrek da radim još više – rekao je Marčić.

17-godišnji plejmejker je objasnio i kakva igra mu leži i na koga se ugleda.

-Najviše mi odgovara ofanzivni stil igre, sa što više šansi i golova, kao na primer što se igra u engleskoj i nemačkoj ligi. Kada sam bio mlađi, omiljeni igrač bio mi je Roberto Karlos, dok su mi sada idoli Hulk i Džerard – objasnio je Marčić.

Mladi vezista je rekao i koju ligu u Evropi smatra najkvalitetnijom.

-Po mom mišljenju, najbolja evropska liga je španska Primera, jer se tamo najviše koristi tehnika, a tu je i prepoznatljiva španska pas igra – zaključio je Marčić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter