0
Evrokup

Novi format Evrokupa

Objavljeno: 12.06.13 u 16:58

kosarkaska-lopta

S obzirom da nije došlo do dogovora FIBA Evropa i Evrolige i sledeće sezone će se u Evropi igrati tri klupska takmičenja pa će u Evrokupu umesto najavljenih 60 igrati 48 ekipa.

Međutim, za razliku od prethodne sezone kada su timovi bili podeljeni u 12 grupa po četiri u narednoj će doći do drugačije preraspodele. Klubovi će biti raspoređeni u osam grupa po šest i to prema geografskom položaju, a biće obavljena i dodatna podela na Istočnu i Zapadnu konferenciju.

U drugu fazu takmičenja plasiraće se po tri najbolje ekipe iz svake od osam grupa (dakle 24), kojima će se pridružiti osam timova koji ispadnu posle prve faze Evrolige. Timovi će biti podeljeni u osam grupa po četiri, a plasman u Top 16 fazu obezbediće po dve najboljeplasirane ekipe.

Za sada nije poznato da li će neki od srpskih klubova sledeće sezone igrati u ovom takmičenju, a najveće šanse ima Igokea pošto je teško verovati da će uspeti da se kroz kvalifikacije domogne Evrolige. Kragujevački Radnički je izgubio pravo da igra u Evrokupu pošto nije uspeo da izbori plasman u ABA ligu sledeće sezone.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter