1
ATP

Kraj: Đoković – Nadal 4:6, 6:3, 1:6, 7:6, 7:9

Objavljeno: 07.06.13 u 13:21

Novak Đoković i Rafael Nadal sastaju se u polufinalu Rolan Garosa.

Na startu meča odličan gem za Novaka, koji na svoj servis dobija gem sa nulom i najavljuje dobar meč. Nadal uz dosta muke uspeva da dobije svoj prvi servis gem, a o sudija Paskal Marija na startu donosi jako dobre odluke. Ni posle četiri odigrana gema nema brjka, Nadal i Đoković dobijaju svoj servis uz po dva izgubljena poena. Nastavlja se bez brejka, Đoković uz dosta muke do trećeg gema, Rafa sa nulom do 3:3.

U sedmom gemu Nadal je imao priliku da dođe do brejk lopte, ali je iz čiste situacije izbacio lopticu u aut, a u naredna dva pokušaja došao je do dve brejk lopte, međutim Novak se spasio odličnim servisima. Na žalost Đokovića dolazi Nadal i do treće vezane brejk lopte i pravi prvi brejk na meču i vodi sa 4:3. U narednom gemu Rafa potvrđuje brejk i vodi sa 5:3.

Novak uz nekoliko grešaka Nadala dolazi do 5:4, ali Rafa je siguran u narednom gemu i dobija prvi set sa 6:4.

Na startu drugog seta nema brejka – 1:1. Nadal prvi dolazi do brejka i u drugom setu, oduzeo je servis Đokoviću u petom gemu i vodi sa 3:2. Ali već u sledećem gemu Novak Đoković vraća brejk i to posle treće brejk lopte i neiznuđene greške Rafe Nadala. A onda jsajan nastavak seta za Novaka Đokovića, gem na svoj seris i onda još jedan brejk za 5:3 u drugom setu. Prestao je Novak da pravi neiznuđene greške, Rafi je stao prvi servis i to je bilo dovoljno.

Kakva drama u osmom gemu. Imao je Rafa brejk lopte na Noletov servis, ali se naš teniser vraćao, stizao do izjednačenja, a onda u pojedinim trenucima ostajao bez sreće, kada je telom pipnuo mrežicu i ostao bez poena, da bi na kraju Španac ipak stigao do brjeka sa izjednačenje na 4:4.

Novak u sledećem gemu koristi prvu set loptu i dolazi do izjednačenja – 1:1 (4:6, 6:3).

Na početku trećeg seta Nadal odmah dolazi do brejka, ali uz veliku pomoć sudije Paskala Marije koji je pokazao da je aut, a na kompjuterskom snimku se videlo da je lopta u terenu a ne van… Đoković je zatim potpuno ispao iz ritma i gubi i naredna dva gema za ogromnih 4:0 za Nadala.

Nadal dobija treći set sa 6:1, iako je imao dve šanse da dobije set sa 6:0 i tako prvi put doe do tog rezultata protiv Đokovića u dosadašnjim okršajima.

Na startu četvrtog seta bez brejka i to u prvih pet gemova, Novak vodi sa 3:2. Ali Nadal kao i u prvom setu dolazi do brejka u sedmom gemu i vodi sa 4:3 i blizu je plasmana u finale. Ipak, srpski teniser se ne da i odmah vraća brejk za 4:4!

Već u sledećem gemu Novak je na svoj servis bio znatno sigurniji i bez izgubljenog poena stiže do 5:4. Nadal je potom jednako lako izjednačio na 5:5, a potom je Novak imao priliku da od na 6:5 međutim iako je imao gem loptu, naš teniser je napravio par početničkih grešaka i Španac je stigao do novog brejka i sada servira za meč.

I ponovo je Novak pokazao da je najbolji kada je najteže. Rafa je servirao za meč ali je Nole uspeo da vrati brejk i set je otišao u taj brejk 6:6.

Đoković je vrlo brzo napravio mini brejk na startu taj brejka, a potom čuvao svoj servis i stgao je do tri set lopte od kojih iskoristio prvu za 7:6 i gledaćemo pet set antologijskog polufinala.

Izgleda da se Nole potpuno probudio jer je na startu petog odlučujućeg seta napravio brejk na servis Nadala 1:0. Na Novakov servis viđena je velika borba, Rafa je vraćao sve što je moglo da se vrati, Nole je spasio brejk loptu, i onda uspeo da materijalizuje brejk iz prvog gema i povede sa 2:0. Suguran je Španac bio na svoj servis i relativno lako uspeo da smanji na 2:1 u petom setu.

Nije bilo mnogo drame u 4. gemu petog seta. Nadal je pokušao da pripreti na Novakov servis ali nije u tome uspeo i Nole je poveo sa 3:1. Izvukao se Nadal u petom gemu. Španac je bio pritisnut, ali je u ključnim momentima izvukao svoje najbolje udarce i smanjio prednost na 3:2. Sjajno je Novak odigrao na svoj gem i bez izgubljenog poena stigao do 4:2, pritisak je sada ponovo na Špancu koji je bio jednako efikasan poput Noleta i smanjio na 4:3.

Okrenuo je Nadal rezultat u svoju korist i posle servisa stigao do 5:4 i sada je pritisak na Novaku koji servira da ostane u meču. Prosto je neverovatno šta je sve u stanju da vrati Nadal. Novak je imao rešene poene koje je Španac volšebno uspevao da spase, ali gem je na sreću osovjio Novak 5:5.

Ništa se nije promenilo u igri oba tenisera, pa i dalje obojica sigurno čuvaju svoj servis pa je posle 12. gema rezultat 6:6. Sjajan poen videli smo tokom gema u kome je Novak servirao, kada je na 40:15 Rafa vratio jedan lob kroz noge a Nole smeč poslao u mrežu. To mešutim nije omelo Đokovića koji je ovaj gem rešio u svoju korist.

Maraton se nastavlja. Nadal je ponovo siguran na svoj servis i na 8:7 Novak ponovo servira za ostanak u meču. I kada se činilo da će peti set potrajati dugo, dve Novakove greške izbacile su ga iz ritma i Nadal stiže do 0:40, a potom koristi prvu meč loptu i stiže do velike pobede.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter