0
Košarka

FOTO;STARSPORT

Simonović: Od početka sezone razmišljam samo o tituli

Objavljeno: 04.06.13 u 11:02
FOTO;STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Došli su dani velike odluke srpske košarke. Nacionalna titula je možda rezultatski degradirana od strane Evrolige i Jadranske lige, ali tako ne razmišljaju prvotimci dva najveća srpska kluba.

-Jeste Jadranska liga bila važna, ali verujte mi da od početka sezone razmišljam samo o tituli prvaka Srbije – kaže Marko Simonović.

A kako do titule preko Partizana, odnosno šta očekujete u finalnoj seriji koja startuje već u sredu od 19 sati?

– Zna se da derbi uvek nosi nervozu i velika očekivanja. Neće biti lako ni Partizanu ni nama. Oni su favoriti, imaju prednost domaćeg terena, završili su polufinalnu seriju protiv Vojvodine sa 2:0. Međutim, crno-beli za razliku od nas, imaju šta da izgube u ovom finalu, jer brane titulu. Mi samo treba da se okrenemo našoj igri, koja će sigurno biti različita od polufinala. Nema mnogo nepoznanica između nas, naše je da izađemo na teren, damo maksimum i nadamo se najboljem – ističe sjajni šuter „crveno-belih“..

Poslednji mečevi pokazali su da je tim iz Humske trenutno u boljoj formi?

-Evidentno je da su podigli nivo igre u odnosu na Kup i Jadransku ligu, ali mi u poslednjim mečevima nismo pokazali pravu formu. Nadam se, pre svega, našoj dobroj igri, a onda će rezultat sam doći – tvrdi krilni košarkaš Zvezde.

Prva utakmica u seriji često zna da bude odlučujuća.

-Da, taj prvi duel može dosta toga da prelomi. Mi u njega ulazimo rasterećeni, jer je na Partizanu pritisak da odbrani prednost domaćeg terena. Oni sutra mogu mnogo više da izgube nego mi – objašnjava odlično krilo Crvene zvezde Marko Simonović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter