0
Evrokupovi

UEFA pooštrava kazne za rasizam

Objavljeno: 23.05.13 u 16:50

rasizam-say-no

Izvršni odbor Evropske fudbalske unije (UEFA) na današnjem sastanku u Londonu, na kojem je odlučeno gde će biti odigrana finala Lige šampiona i Lige Evrope za sezonu 2014/15, doneo je i odluku da uvede minimalnu kaznu od 10 mečeva suspenzije za vređanje na rasnoj osnovi.

Jedino pitanje koje se postavlja da li će se ova odluka primenjivati dosledno ili će pravda i dalje biti selektivna pa će klubovi i Savezi iz istočnoevropskih zemalja biti oštro kažnjavani, dok će oni sa druge strane kontinenta kao i do sada biti sankcionisani ukorima za loše vladanje ili eventualno minimalnim novčanim kaznama.

Istovremeno su pooštrene kazne za napade na sudije. Fizički napad će od danas „koštati“ 10 do 15 utakmice suspenzije, a verbalni dve do tri.

Đani Infantino, generalni sekretar UEFA, otkrio je i da se pričalo o formatu Lige Evrope, kao i o tome da pobednik ovog takmičenja dobije mesto u Ligi šampiona.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter