0
Fudbal

Trifunović: Kinezi cene srpski fudbal

Objavljeno: 23.05.13 u 09:57

trifunovic

Prošle sezone, fudbaleri Liaoninga tek u poslednjem kolu su obezbedili opstanak u kineskom šampionatu, a ove je potpuno drugačija priča. Posle deset kola drže peto mesto na tabeli, najprijatnije su iznenađenje prvenstva, a jedan od najzaslužnijih za to je srpski fudbaler Miloš Trifunović. Bivši igrač Crvene zvezde, međutim, nije iznenađen dobrim rezultatima.

-Iskreno, nisam iznenađen trenutnim plasmanom na tabeli. Doveli smo dobra pojačanja, došao je novi sponzor, i sve to je dovelo do dobrih igara i rezultata. Zadovoljan sam i svojim partijama, ali, naravno, može bolje i trudim se da napredujem. Već godinu i po dana sam ovde, upoznao sam dosta kineski fudbal i sada mi je mnogo lakše. Porodica mi je sada tu, što mi mnogo znači – rekao je Trifunović, koji je već postigao dva pogotka ove sezone.

Srpskom fudbaleru ugovor sa Liaoningom ističe na kraju sezone, a kaže da su ga u pauzi između dva prvenstva zvali još neki klubovi iz Kine.

-Bilo je kontakata sa pojedinim klubovim prošle godine, ali sam imao ugovor i nisam želeo da menjam sredinu. Kina je postala i sjajno tržište za srpske trenere, što sam znači da smo na ceni. Nadam se da će napraviti dobre rezultate sa svojim klubovima. Nisam ni sa kim od njih u kontaktu, ali se uvek lepo ispričamo kada se vidimo na utakmicama – naglasio je Trifunović.

Iako je daleko, Trifunović ne propušta da isprati rezultate Crvene zvezde, čije boje je branio pre nekoliko sezona.

-Mnogo mi je žao zbog poraza u derbiju, novi trener je odradio odličan posao. Smanjio je prednost Partizana, ali na kraju nije uspeo da pobedi u derbiju. Nadam se da će sledeće sezone biti dosta bolje i verujem da dolaze bolji dani za Crvenu zvezdu – naglasio je srpski fudbaler.

U narednom kolu kineskog prvenstva, Liaoning u subotu dočekuje Điangsu Seinti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter