0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Kraj: Jojić doneo trijumf crno – belima

Objavljeno: 18.05.13 u 19:29

Jelen superliga derbi Partizan - Crvena Zvezda

96′ KRAJ! Partizan je golom Jojića u 90. minutu pobedio Crvennu zvezdu sa 1:0.

94′ Šansa za Zvezdu. Kadu  je šutirao iz slobodnog udarca, a Stojković odlično intervenisao.

90′ GOOOOOOOL 1:0 za Partizan! Jojić je izveo slobodan udarac, poslao je loptu u gornji desni ugao gola Zvezde, Bajković je probao da interveniše ali je lopte od prečke završila u mreži crveno – belih

88′ Novu izmenu izvršio je Rašović i umesto Volkova na teren poslao Lazevskog.

76‘ Zbog povrede igru je prinuđen da napusti Mikić, a umesto njega ušao je Nikola Maksimović.

73′ Marković je imao sjajnu šansu. Izašao je fudbaler crno – belih sam pred Bajkovića ali je golman Zvezde odlično zatvorio ugao i odbranio ovu šansu.

70′ Prva izmena kod crno – belih. Rašović umesto Luke uvodi Jojića. Sa druge strane Sa Pintu daje sve karte na napad i u igru ubacuje Milunovića umesto Garida.

67′ Čini se da su igrači Partizana našli najbolji način da odbrane svoj gol, jer su preuzeli inicijativu i u ovim trenucima potpuno kontrolišu utakmicu.

61′ Partizan sve ozbiljnije preti. Centaršut sa leve strane izveli su crno – beli, Milijaš je loše reagovao, a Mitrović ponovo iz idealne pozicije šutirao glavom, ali je tu bio sjajni Bajković koji je refleksno odbranio siguran pogodak.

56′ Nova prilika za crno – bele. Mitrović je imao idealnu šansu. Marković je prošao po desnoj strani i sjajno centrirao, da bi Mitrović odlično šutirao glavom a lopta prohujala tik pored leve stative gola crveno – belih.

54′ Dim se polako razilazi i utakmica je nastavljena. Čini se da je proradio adrenalin i na terenu, pa igrači deluju agresivnije i odlučnije nego u prvom delu igre.

49′ Bakljada na severnoj i delu zapadne tribine. Par baklji doletelo je i na sam teren u blizinu golmana Stojkovića. Mažić je zbog gustog dima primoran da prekine utakmice, a to kao da je bio znak da na jugu krene paljenje baklji.

46′ Nastavljena je utakmica. Na poluvremenu nije bilo izmena.

Kako HotSport.rs saznaje početak derbija kasnio je jer su se u tunelu verbalno sukobili Albert Nađ i Zoran Stojadinović. Verbalni rat pre početka utakmice vodili su i Nikola Petković i Predarag. Luka

45+1 Poluvreme u Humskoj. Crveno – beli su imali inicijativu tokom većeg dela prvog poluvremena, ali nisu sem pokušaja Kasalice, stvorili ozbiljniju priliku. Sa druge strane crno – beli igraju strpljivo i čekaju priliku iz kontre. Mitrović koji je uglavnom uslamljen u napadu Partizana imao je dve dobre šanse ali je jednom promašio, a jednom je Bajković odlično odbranio njegov šut.

45′ Mogli su crno – beli da stignu do prednosti u samom finišu prvog poluvremena. Luka je po desnoj strani povukao jednu polukontru, onda centrirao na drugu stativu, Mitrović je šutirao glavom, a Bajković paradom poslao loptu u korener.

35′ Opao je tempo igre u poslednjih 5 minuta. Crveno – beli imaju nešto više loptu u nogama ali ne mogu da pronađu pravi način da ugroze gol Partizana.

29′ Oprobao je hitronogi Kasalica još jednom svoj udarac, ali je njegov pokušaj ovoga puta bio lak plen za iskosnog golmana crno – belih.

22′ Šansa i na drugoj strani. Mitrović je oduzeo loptu na sredini terena, prevario Mikića i kao vihor se spustio ka golu Zvezde. Lomio je napadač Partizana driblinzima odbrambene igrače crveno – belih ali kada  je trebalo da uputi udarac to nije najbolje izveo i lopta otišla pored desne stative Bajkovića.

17′ Sjajna prilika za Zvezdu. Kasalica je sam izborio poziciju i šutirao sa oko 30 metara, Stojković je samo pogledom mogao da isprati let lopte koja je pogodila prečku i odbila sa u teren.

DERBY_13

14′ Četiri minuta posle povrede Lazovića u igru je ušao Abiola Dauda i crveno – beli su sada kompletni.

10′ Nema za sada pravih šansi. U privh deset minuta viđen je po jedan korner na obe strane. Lazović se žali na povredu i neće moći da nastavi meč, veliki hendikep za Zvezdu.

5′ Sa Pintu nema mira kraj aut linije pa je glavni arbitar usmeno opomenuo stratega crveno – belih.

1′ Sudija Mažić označio je početak 144. večitog derbija. Naelektrisan je ambijent na tribina, a videćemo kako će biti na terenu.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Mažić bacio novčić, Milijaš izabrano stranu, pa će crveno – beli u prvom poluvremenu napadati ka južnoj tribini, a crno – beli ka severnoj.

Bliži se početak 144. večitog derbija koji će u velikoj meri odlučiti ko će biti novi šampion države. Od poslednjih informacija koje su stigle, potvrđeno je da je kamenovan autobus sa igračima Partizana.

342540_autobus-partizana_ff

Stigli su i sastavi timova, koji su reklo bi se pomalo iznenašujući. Sa Pintu se na primer odlučio da Daudu ostavi na klupi ali, o tome nešto kasnije sada sastavi:

Partizan: Stojković, Miljković, Volkov, Ivanov, Pajović, Smiljanić, S. Marković, Ilić, Luka, L. Marković, Mitrović

Crvena zvezda: Bajković, Petković, Spajić, Mikić, Vešović, Milijaš, Garido, Milivojević, Kadu, Lazović, Kasalica

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter