0
Evroliga

Olimpijakos ponovo pokorio Evropu

Objavljeno: 12.05.13 u 23:10

span

Košarkaši Olimipijakosa odbranili su titulu šampiona Evrope pošto su u finalu Evrolige u Lonodnu posle neverovatnog preokreta pobedili Real iz Madrida sa 100:88.

Heroj pobede Olimpijakosa i MVP finala bio je Vasilis Spanulis. On u prvom poluvremenu nije postigao ni poen da bi u nastavku ubacio 22 (5/9 za tri), Ejsi Lou je takođe pružio odličnu partiju i meč završio sa 20 koševa.

Na drugoj strani, najefikasniji Rudi Fernandez sa  21 poenom, a Serhio Rodrigez je upisao 17.

U prvoj četvrtini postojao je samo jedan tim i to je bio Real. Sve je Madriđanima u tome periodu polazilo od ruke, a dobra igra Rodrigeza, Ljulja i Mirotića donela im je prednost do 17 oena (27:10).

Međutim Olimpijakos od početka drugog perioda počinje postepeno da topi prednost Reala. Pero Antić i Kajl Hajns pokrenuli su pirejski tim koji su se vratili u igru serijom 8-0 (27:18). Nastavio je Olimpijakos u istom ritmu, odbrana Pirejaca je proradila pa je Real u drugoj četvrtini ubacio samo 14 poena, a na poluvreme se otišlo sa rezultatom 41:37.

A onda je u trećoj četvrtini proradio Vasilis Spanulis koji je vezao tri trojke i londonska O2 arena je bukvalno proključala kada je Olimpijakos poveo sa 48:45. Nije se Real predavao i iako su Grci imali u par navrata 6 poena prednosti Fernandes i Stoler držali su Madriđane u igri pa je na poslednjem odmor rezultat glasio 61:61.

Poslednja četvrtina donela je poptuni brodolom demoralisanih Madriđana i Olimpijakos je počeo da zida prednost koja je 4 minuta pre kraja utakmice iznosila +12.

Kakvo veče je imao Spanulis pokazao je na nešto sipod dva minuta pre kraja utakmice kada je trojkom sa preko osam metara praktično ugasio i poslednju nadu Reala, a svom timu doneo veliku pobedu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter