0
AdmiralBet ABA Liga

Čović: Bog nas je nagradio

Objavljeno: 25.04.13 u 22:43

covic

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović nije krio svoje zadovoljstvo izuzetnim uspehom koji je ostvario klub sa Malog Kalemegdana pobedom u polufinalu fajnal-fora ABA lige nad Radničkim. Glavni cilj sa početka sezone – plasman u Evroligu je ostvaren.

„Nisam zadovoljan već prezadovoljan. Mi smo ulaskom u finale obezbedili Evroligu, to je bio krunski cilj. Naravno, pobedi se u zube ne gleda, ali moglo je da bude i ubedljivije i bolje. Posle određenih problema i grčeva koje smo imali unazad nekoliko nedelja, digli smo se i dobili istorijski važnu utakmicu. Posle 15 godina, ponovo ćemo igrati u Evroligi. Čestitam igračima i trenerima obe ekipe“, izjavio je Čović.

Prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana se potom osvrnuo na period od dolaska u klub, a naglašava da je potrebno izvršiti stabilizaciju u narednom periodu.

„Uložen je ogroman rad od početka avgusta 2011. godine, kada smo skupili Zvezdu, i za nepune dve godine došli smo do velikog rezultata. Možda je to brzo i treba voditi računa da sada u periodu pred nama izvršimo stabilizaciju, jer nije Evroliga za Zvezdu samo jedna godina. Moramo planski i sistematski da radimo i da vodimo računa, jer u Crvenoj zvezdi se uvek očekuje vrh vrhova“, konstatovao je Čović.

Čović je potom objasnio zašto je izašao u trenutku kada je Radnički zakucavanjem Terika Vajta došao do značajne prednosti pred kraj meča.

„Tada sam poslao poruku igračima i trenerima na klupi tako što sam ustao izašao iz hale. Da ne objašnjavam kako je bilo… Izašao sam iz hale, gvirio, uhvatio jedan ugao da mogu da vidim semafor. I na osnovu semafora i reakcije publike sam video da sustižemo. Imao sam malo zrno, neki kvrc koji mi je govorio da može da se dogodi čudo. Nas je Bog nagradio, a Bog ne nagradjuje za džabe“, zaključio je Čović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter