0
Fudbal
jovan mijatović

FOTO: X/@newyorkcityfc

AMERIKA NIJE ZA MLADE IGRAČE: Jovan Mijatović se nije prilagodio na MLS!

Objavljeno: 28.10.24 u 14:21

Srbin bez minuta u Njujorku!

Jesen 2023. bila je bajkovita za mladog napadača Crvene zvezde Jovana Mijatovića, koji je blistao u dresu crveno-belih i debitovao u Ligi šampiona. Rođen 2005. godine, Mijatović je pokazao impresivnu golgetersku formu, nadmašivši čak i Šerifa Endiajea, a trener Barak Bahar mu je sve više pružao šansu – bilo kao starteru ili igraču s klupe – pišu sportske.net

Tokom te polusezone, Mijatović je postigao devet golova i nametnuo se kao velika nada šampiona Srbije, rame uz rame sa desnim bekom Kostom Nedeljkovićem. Ipak, obojica su na zimu napustili klub: Nedeljković je produžio sezonu pre odlaska u Aston Vilu, dok se Mijatović već u februaru pridružio Njujork sitiju, započevši MLS karijeru.

Jovan Mijatovic (L) celebrates after scoring a goal during the Mozzart Super Liga Season 2023/2024 match between Crvena Zvezda and Mladost Lucani at stadium Rajko Mitic (Marakana) on December 09, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Od dolaska u SAD, jedan od najtalentovanijih srpskih igrača nastupio je za Siti u 14 mečeva i postigao tek jedan pogodak. Posle brzog uspona usledio je pad, pa je mladi Beograđanin češće van ekipe nego u startnoj postavi jednog od klubova Siti Fudbal Grupe.

Nažalost, Mijatović nije jedini srpski talenat koji se nije proslavio nakon transfera u ovu korporaciju. Braća Ilić, Tedić, Gordić, Stevanović – svi su imali ambicije u vezi s Mančester sitijem, ali niko nije ni prišao ostvarenju tog sna. Ivan Ilić je, ipak, našao svoje mesto u Torinu i postao reprezentativac Srbije, dok se Luka vratio u Crvenu zvezdu, dok su drugi prošli manje uspešno.

Ako Mijatović uskoro ne promeni sredinu, teško će iskoristiti veliki potencijal koji poseduje. Njujork se očigledno nije pokazao kao idealno okruženje za razvoj njegovog talenta.

5
3
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter