0
Evroliga
Partizan Mozzart Bet Belgrade and Zalgiris Kaunas Turkish Airlines EuroLeague

FOTO: STARSPORT

SABONIS PRED DUEL ZVEZDE I ŽALGIRISA: „Verujem da će Trinkijeri biti tu“

Objavljeno: 28.10.24 u 10:23

„On i Mičel su se razboleli“

Litvanski Žalgiris pretrpeo je težak poraz na domaćoj sceni, gde ih je tim Vulvs savladao ubedljivim rezultatom 100:82. Iako Žalgiris ima solidan učinak 4-1 u Evroligi, ovaj neuspeh u domaćem prvenstvu dolazi u nezgodnom trenutku, pred susret sa Crvenom zvezdom, koja dolazi u goste 30. oktobra u Žalgirio Arenu.

Zbog zdravstvenih problema Andrea Trinkijeri nije predvodio ekipu, a ulogu trenera preuzeo je Tautvidas Sabonis, sin legende Arvidasa Sabonisa. Sa samo dva dana do dolaska Zvezde, Sabonis je jasno izrazio nezadovoljstvo zbog slabog nastupa tima.

Ako želite da napravite nešto posebno, morate da verujete da će igrači imati dovoljno odmora i da će shvatiti da 4-1 u Evroligi ne znači ništa. Stvari se brzo menjaju. Ako igramo kao danas, nećemo dobiti nikoga, nevezano sa tim da li igramo kod kuće. Verujem da su naši igrači pametni i da će razumeti situaciju – kaže Sabonis.

Posebne pohvale uputio je Brejdiju Maneku i Alenu Smailagiću.

Srećan sam zbog Brejdija, on i Alen su imali dobre periode igre. Brejdi se polako vraća posle povrede. Nije još na adekvatnom nivou defanzivno, ali se trudi i imao je dobre trenutke –  kaže Sabonis.

Neizvesno je da li će Trinkijeri voditi tim protiv crveno-belih.

Trener nam je poslao poruku pre puta da se ne oseća dobro i da ne može da putuje. I on i Mičel su bolesni, pa moramo biti obazrivi pred dvostruko kolo u Evroligi, ali se nadam da će obojica biti prisutni – dodao je Sabonis.

Odlazak Tajrona Valasa predstavlja dodatnu glavobolju, a klub je u potrazi za novim bekom. Na pitanje o potencijalnom pojačanju, Sabonis se našalio.

Da se ja pitam, doveo bih Domantasa Sabonisa. Ipak, to nije pitanje za mene – zaključio je Sabonis.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter