0
Domaći fudbal
Brazil v Serbia, FIFA World Cup 2022, Group H

FOTO: STARSPORT

DEJAN TOMAŠEVIĆ O SVOM KUMU PEĐI MIJATOVIĆU: Evo šta je prosljavljeni košarkaš rekao o odnosu dva velikana našeg sporta!

Objavljeno: 27.10.24 u 15:21

„Živeći zajedno u Valensiji smo se zbližili“

U loži stadiona Partizana tokom susreta sa Čukaričkim u subotu, kao što je bilo očekivano, prisutan je bio Dejan Tomašević, koji se za Informer osvrnuo na svoje dugogodišnje prijateljstvo i kumstvo s legendarnim Predragom Mijatovićem i na njegovo ponovno angažovanje u crno-belom klubu.

Nakon što je Partizan preokrenuo rezultat i pobedio Čukarički sa 3:1, Tomašević je izrazio zadovoljstvo zbog promena u klubu i pozitivne energije koja je, po njegovim rečima, bila očigledna na stadionu.

– Pre svega je mogla da se vidi jedna pozitivna energija i na stadionu i oko stadiona. Bilo je više gledalaca nego ukupno poslednjih par godina. Pre svega, za mene najveći utisak je da se nešto pozitivno dešava, da je predsednik Rasim Ljajić i ekipa ljudi predvođena Predragom Mijatovićem već sada uspela da donese boljitak, što se momentalno odrazilo na terenu –  izjavio je Tomašević za Informer.

Partizan v Cukaricki Serbian Super Liga 2024 2025
FOTO: STARSPORT

Osvrnuvši se na Mijatovićev dolazak u Partizan, Tomašević je naglasio koliko je ta odluka značajna:

Znam da to dugo ‘kuva’, mi smo bliski i pričamo o svemu. Znam da u njemu postoji nekakva želja da se na neki način revanšira Partizanu i da ga pogađa ovo što se klubu sve izdešavalo. Kad god bi bio u Beogradu, dobar deo vremena bi posvetio razgovoru sa ljudima bliskim klubu, kako bi bio upućen u dešavanja.

Tomašević je takođe pohvalio doprinos svog kuma i njegovo iskustvo, stečeno u velikim evropskim klubovima:

Čestitam Ostoji Mijailoviću, koji je uspeo da dođe kod Peđe i na utakmicu. To je jedna od najpozitivnijih stvari koje su se desile u srpskom fudbalu. Nama fale ovakvi ljudi, pre svega sportski radnici, koji su jako bitni za pravljenje strategija u sportskim organizacijama. Peđa je neko ko ima izuzetan renome, kvalitet, iskustvo i znanje, radeći u Real Madridu i drugim institucijama. Njegovi kontakti i poznantstva će doći do izražaja pre ili kasnije, a već sada može da se kaže da Partizan njegovim dolaskom nije isti klub u odnosu na ono pre. I neće ni biti.

Partizan v Cukaricki Serbian Super Liga 2024 2025
FOTO: STARSPORT

Govoreći o zajedničkim godinama u Valensiji, Tomašević se prisetio kako su postali kumovi:

Živeći zajedno u Valensiji smo se zbližili. Ja sam igrao tri godine, a on je živeo tamo dok je igrao u Levanteu, a Peđa i njegova porodica su ostali tamo da žive. Neko naše prijateljstvo je krunisano i rođenjem mog najmlađeg sina Matije, kojeg je Peđa krstio. To vreme iz Valensije se ne zaboravlja.

Na kraju, Tomašević je imao poruku za uprave Partizana i Zvezde:

Samo strpljenja, samo komunikacija! Drago mi je da je imao sastanak sa Zvezdanom Terzićem, verujem da će to puno pomoći da se otople odnosi ova dva kluba. Nama je zbog zdravlja našeg sporta bitno da ova dva najveća kluba imaju bolju relaciju. Bez jake Zvezde nema jakog Partizana i obrnuto i sa njihovim dobrim odnosima ćemo imati mnogo jači sport –  zaključio je Tomašević.

7
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter