0
Kladionica

FOTO: Printscreen/Youtube

NE MOŽETE DA SPAVATE? Evo kako da rešite problem sa nesanicom!

Objavljeno: 26.10.24 u 12:04

Jednostavan trik za koji tvrde da bi mogao da bude od pomoći!

Nesanica je jedan od velikih problema današnjice. Ko je bar jednu noć proveo budan zna da nema nežnije, ali ni mučnije tiranije od nesanice. Istraživanja pokazuju da oko 10% Ijudi pati od hronične nesanice, a čak 40% žena i 30% muškaraca ima bar povremeno probleme sa spavanjem.

Lista mogućih uzroka je dugačka, ali postoji nekoliko trikova za koje naučnici tvrde da bi mogli da budu od pomoći. U nedavno objavljenoj studiji u saradnji s UT Health Science Center u Hjustonu i Univerzitetom u Južnoj Kaliforniji, istraživači su utvrdili da topla kupka jedan do dva sata pre spavanja može značajno poboljšati vaš san. Nakon tople kupke ili tuširanja, telo donosi veliku količinu protoka krvi na površinu, posebno u ruke i noge. Taj protok krvi donosi toplinu iz jezgra na površinu i odbija toplinu u okolinu, što uzrokuje pad telesne temperature.

Druga metoda borbe protiv nesanice vam možda neće olakšati da brže utonete u san, ali će učiniti vaše noći zanimljivijima. Naime, u toku je nova sezona NBA lige, a s obzirom da postoji vremenska razlika između Srbije i SAD-a, velika većina utakmica se emituje noću. Spektakularni potezi, neverovatna zakucavanja i uzbudljive završnice nas očekuju svake večeri, pa je primera radi, večeras je na programu čak 10 utakmica, gde će i nekoliko naših igrača imati priliku da se dokaže protiv najboljih. Najpre će od 23 časa Denver predvođen Nikolom Jokićem ugostiti LA Kliperse, da bi potom Hornetsi, za koje nastupa Vasa Micić, dočekali Majami jedan sat posle ponoći. Derbi večeri je na programu od 3 časa, kada Dalas gostuje Finiksu, a pola sata kasnije se igra derbi Kalifornije između Lejkersa i Sakramenta.

Kako bi što više uživali u NBA ligi ove sezone, kladionica AdmiralBet je pripremila bogatu ponudu za igrače i uzbudljive specijale, koji su dostupni svim igračima sa otvorenim korisničkim nalogom na sajtu AdmiralBet.rs. Za registraciju je potrebno izdvojiti svega nekoliko minuta i može se kompletirati na ovom linku ili putem AdmiralBet Android ili iOS aplikacije, a sve novoregistrovane AdmiralBet igrače očekuje 10 dana besplatne igre – 10 za sport i 10 za slot, potpuno odvojeno!

Istražite kompletnu ponudu na AdmiralBet.rs, prekratite vaše duge i neprospavane noći i naplatite svoje poznavanje najjače svetske košarkaše lige.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter