0
Košarka
Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade v FC Barcelona Turkish Airlines EuroLeague

Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade v FC Barcelona Turkish Airlines EuroLeague

BIVŠI KOŠARKAŠ PARTIZANA SUROVO ISKREN: „Pokuševski? Nema ga nigde. Virtus je najgora ekipa u Evroligi! (VIDEO)“

Objavljeno: 26.10.24 u 08:55

„Dosta grešaka, vidi se da ti momci još ne poznaju jedan drugog!“

Nikola Lončar bio je gost u emisiji „Kec na jedanaest“ na TV K1, gde je podelio svoja očekivanja od srpske reprezentacije pred Evropsko prvenstvo sledeće godine i ambiciju „orlova“ da osvoje zlato i prokomentarisao tim i trenutnu formu košarkaškog kluba Partizan.

Imamo dve zvezde – Jokića i Bogdanovića. Svi ostali su veoma kvalitetni igrači koji igraju u Evroligi ili mogu da igraju u Evroligi, ali iza toga imamo veliku prazninu, ko će njih da nasledi. Da se ne lažemo, ključ je da li će da dođu Jokić i Bogdanović. Ako njih dvojica ne dođu, mi ćemo biti konkurentni, ali ne kao sa njima dvojicom. Ako se zadrži ekipa, plus trener, a Pešić je važan, apsolutni smo favoriti na svim takmičenjima – smatra Lončar.

Na pitanje da li je Avramović zvezda, Lončar je odgovorio:

Nije Avramović, on je dobar igrač. Doživeo je svojih pet minuta oko 30 godine. Ja ga znam iz Španije. Tamo je bio prosečan dobar igrač, ali je imao sreću da dođe kod Obradovića, pa Pešića u reprezentaciji, pre toga nije trenirao kod takvih trenera i poklopilo mu se sve.

Dotakao se i Vasilija Micića, rekavši da je njegov status u NBA timu otežan zbog konkurencije koju mu pravi Lamelo Bol. Što se tiče Teodosića, Lončar je bio direktan:

Teo? To je gotovo. Za to vreme što je on trebalo da provede na terenu, imali smo možda i boljeg, jačeg i bržeg, što je Avramović. Bio je mag, fenomenalan igrač, iako fizički nije bio na tom nivou, ali je zahvaljujući košarkaškoj inteligenciji postigao to što je postigao.

Razmatrajući buduće nosioce igre reprezentacije, Lončar je rekao:

Vratio se Pokuševski iz NBA lige, nema ga nigde. Da li je to adaptacija, da li je to nedostatak košarkaške inteligencije, ne znam još uvek, videćemo. Mali Topić još nije to što treba da bude. Imamo nekih igrača, koji će igrati u NBA. Vukčević? Iskreno, on je u Vašingtonu, ali to je nedovoljno. On nema nikakvog iskustva, ni igračkog, ni životnog. On je mlad dečko koji tek može da bude nešto, ali po karakteru nije igrač koji može da nosi neku ekipu. Daj Bože da grešim, ali mislim da su tu glavna trojica – Jović i Topić koji treba da vuku i Đurišić koji je takođe povređen.

Govoreći o domaćim igračima u Zvezdi i Partizanu, Lončar je istakao da:

Partizan može da plasira Vanju Marinkovića, u Zvezdi je Plavšić dobar momak koji tek treba da da… dobar momak od 27 godina… Mislim da Jović, Topić, Petrušev i još neki od 27 do 33 godine mogu da nose.

O Partizanovom Nilikini, Lončar je rekao:

Taj momak je otišao kao vrlo mlad u NBA i tamo nije uspeo. Vratio se u Evropu, došao u Partizan, na pravo mesto da bi počeo novu karijeru u EL, ali to nije dovoljno za Partizan. Za njega jeste. Nemam ništa protiv toga, ali panorama evropske košarke se promenila. Dolaze igrači koji ne mogu da igraju u NBA ligi. Napravio se jedan krug u EL, gde igrači prelaze iz jednog u drugi, treći klub i tako u krug. I mi smo prihvatili taj način, Partizan i Zvezda imaju dosta stranaca.

O Partizanovom meču protiv Virtusa, Lončar je rekao:

Loša utakmica, po meni je Virtus najgora ekipa u Evroligi. Ne sviđa mi se struktura ekipe, većini tih igrača od 36, 37, 39 godina je prošlo vreme u Evroligi. Partizan je odigrao loše, ali je mogao da pobedi. Dosta grešaka, vidi se da ti momci još ne poznaju jedan drugog. Mislim da nijedan od njih nije takav kvalitet kao što je bio Panter, Naneli, Ledej koji su stvarno igrali fenomenalno. Nisu ništa osvojili, ali su bili kompetitivniji – zaključio je Lončar.

7
7
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter