2
Košarka
Partizan Mozzart Bet Belgrade v FC Bayern Munich Turkish Airlines EuroLeague

Tyrique Jones (L) Mario Nakic (C) and Frank Ntilikina (R) celebrate during the 2024/2025 Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and v FC Bayern Munich at Belgrade Arena on October 15, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Vatroslav Hladny/Starsport.rs ©)

VLADE ĐUROVIĆ O PORAZU PARTIZANA PROTIV VIRTUSA: “ Ne treba dirati Nilikinu“

Objavljeno: 25.10.24 u 20:14

„Trebalo je da ide ka košu“

Partizan je imao priliku da zabeleži treću uzastopnu pobedu u Evroligi i učvrsti se u gornjem delu tabele, ali je u neizvesnoj završnici izgubio od Virtusa sa 70:69, pa sada posle pet odigranih utakmica ima skor 2-3.

Vlade Đurović je večeras u emisiji „Arena Basket“ na TV Arena Sport izneo svoje mišljenje o ovom porazu Partizana.

Partizan je izgubio, moram da kažem – glupo. To je izraz koji se ne upotrebljava u košarci, ali baš je glupo izgubio utakmicu. Izgubio je od ekipe koja je imala 0-4, a da je imala 0-5 u naše vreme se govorilo da ih ni dizalica ne bi digla gore. Morao je da se dobije Virtus – naglašava Đurović.

Frenk Nilikina je promašio odlučujući šut u poslednjim sekundama, ali Đurović smatra da ga ne treba kriviti.

Nilikina je igrao 22 minuta i imao očajan učinak, nula asistencija, 0-3 šut, vidim da su svi ljuti na njega, ali sam onda pročitao da je posle meča ostao da šutira sa istog mesta, koliko ga je to pogodilo. Nije mogao da ide da spava. Taj čovek je tako pokazao emociju, ne treba ga dirati i ja mislim da će on to jednog dana vratiti.

Trebalo je da ide ka košu. Mislim da bi i svaki klinac pogodio obruč, a on je promašio sve. Mogao je i da zakuca, ali nije on sam kriv. Partizan je imao dva šuta za pobedu, ali sa osam poena u poslednjoj četvrtini ne možeš da dobiješ utakmicu, čak ni pred svojim navijačima.

– Ponovo je bilo oko 22.000 ljudi, ponovo je publika bila glasna, ali moraju igrači na terenu da dobiju, a ne publika gore. Stalno se to govori da ‘jedva čekamo da igramo pred našom publikom’, pa evo – bila je tu. A Virtus nije mogao da bude u goroj situaciji i dođe i dobije utakmicu, jer je stvarno dobro igrao u odbrani. Partizan mora da igra bolje, pa se još povredio i ovaj Džons, kažu neće igrati bar deset dana…

I sad, šta se dešava? Naredni protivnici će dolaziti pred Partizanovu publiku i svaki trener ako je imalo pametan, rekao bi ‘teško je, 20.000 ljudi, ali čekaj, pa njih je Virtus dobio, a vidi gde je Virtus na tabeli, a gde smo mi’. To nije bilo dobro psihološki što je Partizan to izgubio. Sad mora neki neočekivani brejk da napravi.

– Napad je zakazao. Vašington nije igrao, ali nije igrao ni pre toga, niko nije nedostajao. Ne znam kakav je to strah da pred svojom publikom ne možeš da daš koš. A ni oni nisu ništa naročito šutirali, odlučila je neka trema Partizanovih igrača. Klajburn je rešio, a nije se video u prva četiri kola – objašnjava Đurović.

Crno-beli će imati priliku za iskupljenje u narednom meču AdmiralBet ABA lige, kada će u subotu u Beogradu dočekati ekipu Krke (19.00 časova).

Kad vidim da Krka ima dve pobede, a Mornar nijednu, ne mogu da verujem. Memi je Krka stvarno tim… Poštujem i trenera i klub, svaka čast, ali to je tim koji u našoj KLS ligi bi se borio za opstanak i pitanje je da li bi opstao. Ja ne vidim da je Krka bolja od Mladosti iz Zemuna, od OKK Beograda, a da ne kažem od Vojvodine i ovih jačih…

Đurović ističe da će ovo biti prilika za mlade domaće igrače Partizana.

Ne koriste baš najbolje te minute ni Nakić, ni Pokuševski. Pokuševski trči odlično kontru, može da zakuca, može da daje iz odbojke, mora više da bude unutra, dobro se kreće bez lopte, oslobađa prostor, ali mora da daje više koševa, pa nije ovo fudbal, bre – poručio je Đurović.

3
0
2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter