0
Evropske lige

(191028) -- PARIS, Oct. 28, 2019 (Xinhua) -- Kylian Mbappe of Paris Saint-Germain celebrates his goal during the Ligue 1 match against Olympique of Marseille at the Parc des Princes in Paris, France on Oct. 27, 2019. (Photo by Jack Chan/Xinhua)

FRANCUZ IZAŠAO KAO POBEDNIK: PSŽ će morati da isplati Mbapeu 55 miliona!

Objavljeno: 25.10.24 u 19:56

Napadač trlja ruke!

Duga priča o odlasku Kilijana Mbapea iz Pari Sen Žermena sada bi mogla dobiti konačan epilog, a francuski napadač iz čitave sage bi mogao izaći sa 55 miliona evra više na svom računu.

Mbape, trenutno član Real Madrida i reprezentativac Francuske, imao je spor sa bivšim klubom PSŽ-om oko neisplaćenih sredstava, a taj slučaj je sada došao do suda.

Pari Sen Žermen je tvrdio da Mbapeu ništa ne duguje jer je igrač navodno pristao da ostane bez dela plate kako bi pomogao klubu, pod uslovom da ne napusti PSŽ bez obeštećenja. Međutim, Mbape je letos kao slobodan igrač prešao u Real, a njegov pravni tim negira postojanje bilo kakvog usmenog dogovora, te je klub dobio i formalno upozorenje uz najavu pokretanja postupka.

Ranije su mediji pisali da Mbapeu nije isplaćena plata za tri meseca (april, maj i jun), kao i deo bonusa od 80 miliona evra koji je bio obećan za produženje ugovora. Zbog toga, njegov pravni tim obavestio je UEFA, Francuski fudbalski savez i organizaciju Lige 1, tražeći iznos od 55 miliona evra.

Danas je potvrđeno da je Žalbena komisija donela odluku u korist Mbapea.

Pari Sen Žermen mora da plati zaostale zarade koje igrač potražuje. Na ovu odluku više nije moguće uložiti žalbu, ali slučaj ponovo može biti pokrenut pred Fudbalskim savezom Francuske – rekli su iz Žalbene komisije Asošijeted presu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter