0
Fudbal
671a5231af033308b370870c WhatsApp Image 2024 10 24 at 15.55.01 016c40f4

FOTO: FK Crvena zvezda

TUGA: Preminuo čovek koji je otkrio Jovića, Erakovića, Grujića, Dekija Stankovića i mnoge druge vrhunske igrače! (VIDEO)

Objavljeno: 24.10.24 u 16:28

Tužan dan za ‘crveno-belu’ porodicu!

Danas je u 84. godini preminuo legendarni fudbaler i trener Crvene zvezde – Tomislav Toma Milićević.

Tomislav Toma Milićević je rođen 21. septembra 1940. godine. Kao igrač u Zvezdi je proveo osam sezona, od 1960. godine, kada je iz kruševačkog Napretka stigao u Beograd, pa sve do 1968. godine. Nakon završetka igračke, Toma Milićević je započeo trenersku karijeru. Postao je čuveni “lovac na talente” i legendarni trener mlađih kategorija Crvene zvezde.

Fudbalere je učio lepom ponašanju, manirima, kao i džentlmenstvu i pravom viteštvu, što je bilo ključno za stasavanje čuvenih generacija našeg kluba, koje su imale privilegiju da rade sa sjajnim strategom.

Brojne legende Zvezde su skautirane, a nakon toga su i trenirale pod palicom Tome Milićevića, među kojima je i šef stručnog štaba našeg kluba – Vladan Milojević, ali i asovi poput Dejana Stankovića, Boška Jankovića, Marka Pantelića, Gorana Drulića, Nikole Lazetića, Dušana Baste, Marka Grujića, Luke Jovića, Strahinje Erakovića..

Tomislav Milićević je proveo čak 42 godine u voljenom klubu, u kome se afirmisao kao fudbaler, trener i čovek od autoriteta. Toma je bio pravi pedagog, uvek srdačan, ponekad strog, ali uvek pravičan. Ostaće upamćen kao legenda, koja je na pravi fudbalski, ali i životni put izvela mnoge talente i mlade igrače.

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter