0
AdmiralBet ABA Liga
normal 20241021200304 FRO 0572

FOTO: ABA league

OGLASILA SE ABA LIGA: Budućnost oštećena u Morači!

Objavljeno: 23.10.24 u 20:43

ABA liga priznala greške sudije!

Košarkaši Crvene zvezde su pobedili Budućnost 75:73 u ponedeljak ABA ligi a strasti se ne smiruju ni dva dana nakon toga. Budućnost se žalila na suđenje, posebno na nedosuđenu grešku Plavšića nad Omićem.

ABA liga je priznala nekoliko grešaka, uključujući tu situaciju, ali je pohvalila generalni nivo suđenja dok je sudija Hadžić ocenjen ispod proseka.

U saopštenju ABA lige piše:

-Na osnovu sudijske ekspertize, utvrđeno je da je suđenje u prvom poluvremenu bilo na izuzetno visokom nivou sa nekoliko pogrešnih odluka, koje nisu narušile ritam igre niti izazvale reakcije učesnika. Suđenje je nastavljeno u istom ritmu i kvalitetu i u drugom poluvremenu, sve do trenutka kada se igrač Crvene zvezde, Bolomboj, nažalost povredio. Nakon toga, službeno lice je izbačeno sa meča, a utakmica je prekinuta zbog uvreda navijača i pražnjenja dela tribina. Ovi događaji su pokvarili ritam igre, kao i odličan posao sudija do tih trenutaka.

Naravno, ovo ne može biti izgovor za nekoliko pogrešnih odluka koje su usledile do kraja utakmice. Sve odluke koje su donete, ili je trebalo da budu donete, su identifikovane. Nažalost, situacija koja se izdvaja je ona kada lična greška nije dosuđena prilikom šuta igrača sa preostalih 3:27 minuta do kraja utakmice. Tada je igrač Crvene zvezde, Plavšić bio odgovoran za ličnu grešku pri šutu nad igračem Budućnosti, Omićem. Sudija Hadžić, koji se u tom trenutku nalazio ispod obruča, podigao je ruku bez zvižduka, odmah je potom spustivši. Ta procena je apsolutno ispod standarda koje postavlja ABA liga.“

Zbog toga je sudija Hadžić ocenjen ispod proseka, što dalje aktivira neke članove Pravilnika o radu Sektora za suđenje ABA lige G.P. Akcija koja takođe zahteva dodatno objašnjenje je poslednji napad Budućnosti, kada je Rajt krenuo u prodor ka košu. Činjenica da sudije nisu intervenisale bila je ispravna odluka, jer je igrač Crvene zvezde Meridianbet, Gedraitis, skočivši unutar svog cilindra, igrao odbranu u skladu sa pravilima FIBA košarke-, stoji u saopštenju ABA lige.

Standings provided by Sofascore
2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter