0
Košarka
(SP)CHINA DONGGUAN BASKETBALL FIBA WORLD CUP GROUP O TUR VS MNE(CN)

FOTO: Starsport

CRNA GORA OSTAJE BEZ NAJBOLJEG IGRAČA: Veliki fan Crvene zvezde promenio državljanstvo!? (FOTO)

Objavljeno: 23.10.24 u 18:13

NBA centar uzeo američko državljanstvo!

Crnogorski reprezentativac i centar Čikago Bulsa, Nikola Vučević dobio je američko državljanstvo, i prema zakonima Crne Gore neće moći da poseduje dva državljanstva istovremeno.

Na zvaničnom profilu službe za državljanstva i imigraciju Sjedinjenih Država je objavljeno da je centar Bulsa dobio američki pasoš. U objavi na mreži X piše:

-Radosna ceremonija naturalizacije je postala još posebnija kada je igrač Čikago Bulsa, Nikola Vučević, položio zakletvu i postao novi američki državljanin. Dobrodošao u američku porodicu!-, stoji u objavi.

MUP Crne Gore proveriće ovu informaciju, i ukoliko se ispostavi da je tačna, Nikola Vučević će izgubiti državljanstvo Crne Gore, jer tamošnji zakon ne dozvoljava dvojno državljanstvo.

U dosadašnjoj karijeri. tridesetrogodišnji košarkaš je nastupao za: Budućnost, Filadelfiju, Orlando i Čikago, a na 899 NBA utakmica ima prosek od 17.1 poena i 10.5 skokova.

Za reprezentaciju Crne gore je nastupao na 3 Evrobasketa 2011., 2013. i 20157. kao i na dva Svetska prvenstva 2019. i 2023. godine

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter