2
Domaći fudbal

Grobari (FOTO: Starsport)

GROBARI SE OGLASILI: Bojkot se prekida – Protiv Čukaričkog igračima podrška sa južne tribine!

Objavljeno: 22.10.24 u 10:59

Protiv ‘Brđana’ će moći da računaju na podršku svojih najvatrenijih navijača!

Partizan u narednom kolu Superlige Srbije igra protiv Čukaričkog. Meč se igra u Humskoj sa početkom od 15.55, a fudbaleri će nakon dugo vremena imati podršku sa južne tribine. Grobari su zvanično obustavili bojkot, a više o tome možete pročitati u njihovom saopštenju, koje vam prenosimo u celini:

„Južna tribina proglašava prekid bojkota i pobedu nakon ispunjenja svih zahteva!

Više od dvadeset pet godina sa tribina Partizanovog stadiona se čuje „Uprava napolje!“ Tu dugu i iscrpljujuću borbu za slobodan Partizan vodile su generacije navijača pre nas, ali ovoj generaciji je dopalo da se suoči sa najgorom vrstom okupacije od njegovog osnivanja.

Iako su jedni vrteli glavom u neverici, drugi odustali, a treći pokazivali otvoreno nepoverenje, Južna tribina je, uz ogromne žrtve, ostala dosledna u ovoj borbi, sa verom i odlučnošću da je moguća potpuna pobeda.

U ovim izuzetno teškim okolnostima po navijače Partizana, tribina je trpela sve i svašta, ali smo uspeli da zbijemo redove. Uprkos početnom nepoverenju šire grobarske populacije, svojim potezima trudili smo se da povratimo poverenje i zapalimo iskru u svima kojima je crno-bela boja u srcu.

Uz konstantnu represiju i hapšenja, odupiranje nebrojenim pokušajima potkupljivanja, ponuda za kompromise i sukobe sa potplaćenim frakcijama – našu borbu smo bili primorani da prenesemo i na ulice. Sati sastanaka sa bivšim igračima i legendama, sastavljanje zahteva i Apela za spas Partizana, organizacija skupova i protesta, potpisivanje peticija, kao i proglašavanje bojkota domaćih utakmica i udaljavanje od onoga što najviše volimo – sve su to koraci koji su pokrenuli promene. Taj plamen otpora i vera da je naša borba ispravna i da su promene moguće, na kraju se razbuktala kao pravi oganj i pokazala da baklju slobode koja krasi Partizanov grb ova generacija navijača s Južne tribine nosi sa punim pravom. Ovo je naša pobeda! Ali ne samo nas sa tribine, već svakog ko se ovoj borbi pridružio, jer bez jedinstva ne bismo uspeli.

Novi Pazar v Partizan Mozzart Super League Season 2024/2025
Novi Pazar v Partizan Mozzart Super League Season 2024/2025

Sada je vreme da sve to podignemo na još viši nivo! Iako je delovalo da smo se našli pred zidom koji je nemoguće preskočiti, pokazalo se da je ideja partizanštine i dalje izuzetno jaka i da nema prepreka koje se ne mogu savladati. Naša borba se ovde ne zaustavlja. Sada moramo da pokažemo jedinstvo i snagu, jače nego ikad, da bismo se izborili za suštinske promene u Partizanu.

Rukovodstvo privremenog organa FK Partizan neće imati nimalo lak posao jer se suočavaju sa potpuno devastiranim klubom. Ali, imaju jasan primer kako ne treba da se radi. Na primeru drugih klubova se vidi da bez navijača, bez vraćanja kluba onima od kojih je otet – nema dugoročnog rešenja! U tribini će imati iskrenog partnera na putu podizanja kluba iz pepela, ali i ljutog protivnika ukoliko bilo ko pomisli da ponovo otuđi klub od svojih navijača. Na vama i nama je da našu snagu pokažemo dolaskom na utakmice. Da punimo Jug i stadion JNA, i budemo istinska podrška Partizanu. U tome će nam biti potreban svaki grobar.

Prva i osnovna tačka za prekid bojkota bila je podnošenje ostavki kompletne vodeće garniture, uključujući i raspuštanje Skupštine. Sada, kada su ti zahtevi ispunjeni, vreme je da se vratimo svojoj kući, na svoju tribinu, i da otvorimo jedno novo, svetlije poglavlje u istoriji kluba. Jer, posle kiše uvek dođe sunce, a ono je najlepše iznad Humske ulice. Ogrejaće, obasjaće!“ – stoji u saopštenju Grobara.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

4
0
2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter