0
AdmiralBet ABA Liga
Buducnost Zvezda

FOTO: X/@kkcrvenazvezda

TROČASNOVA ROVOVSKA BITKA U PODGORICI PRIPALA CRVENO-BELIMA: Crvena zvezda u neizvesnoj završnici stigla do bitne pobede! (VIDEO)

Objavljeno: 21.10.24 u 21:37

Jako bitna pobeda za Crvenu zvezdu!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Budućnostu u Podgorici 75:73 u okviru 5. kola ABA lige. Najefikasniji na meču meču bili su Nemanja Nedović sa 24 poena, kao i Mekinli Rajt sa 20, na drugoj strani.

Crveno-beli su došli Podgoricu nakon polovičnog učinka u duplom kolu Evrolige, pobeda nad Fenerbahčeom i poraz od Barselone, dok su u ABA ligi takođe polovični sa skorom 2-2.

Tim Budućnosti igra fantastično na početku nove sezone i ima stoprocentan učinak nakon 4 kola.

Poslednjih godina, ovo gostovanje Crvenoj zvezdi predstavlja veliki izazov, što smo videli i prethodne godine kada su domaćini ubedljivo slavili sa 84:62.

Obe ekipe su dosta smušeno ušle u meč, i trojkom Majka Dauma crveno-beli postižu svoje prve poene iz igre za rezultat 4:2. Ne blistaju ekipe na početku utakmice, pa se košem uz faul Jogija Ferela na tajm-aut odlazi sa 7:4 za domaću ekipu nakon 5 i po minuta igre. Nakon serije izgubljenih lopti konačno su ekipe počele da pogađaju, prvo je Miler Mekintajer pogodio za dva, zatim i Bolomboj da bi uzvratio Jovanović trojkom za 12:10 za domaćine. Rajt je ubacio trojku i odveo svoj tim na +4 da bi istom merom uzvratio Gedraitis. Nakon ukradene lopte Nedović dovodi goste u vođstvo da bi Aleksa Ilić postavio konačan rezultat prve četvrtine 17:16.

Kako je počela prva tako je počela i druga četvrtina-smušeno. Nakon 2 minuta igre trojkom Megija i dugom dvojkom Omića Budućnost pravi seriju 5:0 i odlazi na največih +6, 24:18 i primorava Sferopulosa da traži minut odmora. Nakon pauze Zvezda nije zaigrala bolje, prvo je Megi ubacio još jednu trojku za +9, da bi Kalinić smanjio na 27:20. Trojkom Sulamona u sledećem napadu Budućnost odlazi na dvocifrenu prednost. Zvezda brzo pravi seriju 5:0 preko Bolomboja i Teodosića. Nakon minuta odmora, istom merom uzvraća Budućnost, preko Megija, da bi na drugoj strani poenitrao Kenan. Nakon poena Tanaskovića na jednoj a Mekintajera i Teodosića na drugoj, na pauzu se odlazi rezultatom 37:33 za domaću ekipu.

Najbolji pojedinac u domaćoj ekipi je Megi sa 9 poena dok je u Zvezdi najbolji Mekintajer sa 7 poena 5 skokova i 3 asistencije.

Zvezda je bolje otvorila drugo poluvreme, i trojkom Kenana  je posle dugo vremena povela 40:39. Od tog trenutka, Budućnost, pravi mini seriju od 7:0 i beži na plus 6. Pri rezultatu 46:42 za Podgoričane, Džoel Bolomboj je zadobio tešku povredu kolena, i uz pomoć saigrača je izašao sa parketa. Do kraja četvrtine Budućnost je održavala prednost i otišla na pauzu sa prendošću od 58:52. 

Prekid utakmice je ubio ritam meča i tako je stao šut i jednima i drugima. Jedini efikasni u poslednjoj deonici su bili Nemanja Nedović i Mekinlit Rajt koji su vukli svoje timove. Niko nije uspevao da se odlepi na više od poseda prednosti. Utakmica se pretvorila u duel Nedovića i Rajta, bek Zvezde je pogodio trojku za vođstvo, dok je prednost Budućnosti, vratio Mekinli Rajt sa poludistance 32 sekunde do kraja. Teodosić je dobio dva penala na 21 sekund do kraja i oba realizovao, time je Zvezda povela 74:73. Budućnost je imala napada napad za pobedu koji nije iskoristila, Mekinli Rajt je krenuo reket i teško polaganje nije uspeo da spusti u koš.

Standings provided by Sofascore
2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter