1
Košarka
srbija australija 52

FOTO: STARSPORT

ISKUSNI STRUČNJAK OD OSTANKU PEŠIĆA NA KLUPI REPREZENTACIJE: „Nema trenerskog kadra – Tu nema šta mnogo da se diskutuje!“

Objavljeno: 21.10.24 u 10:56

Navijači su oduševljeno reagovali na vest da Svetislav Pešić ostaje selektor.

Juče je Nebojša Čović pred medijima ozvaničio produžetak saradnje sa Svetislavom Karijem Pešić, koji ostaje selektor reprezentacije Srbije.

Iako su neki imali ideje ko bi mogao tu funkciju bolje da obavlja, većina populacije zadovoljna je ovim potezom Košarkaškog saveza Srbije.

Trener Vladimir Stanković ovu celokupnu situaciju, vezanu za Karijev ostanak, iskomentarisao je rekavši da je trenerska struka u krizi.

„Mislim da je to u datoj situaciji najbolje moguće rešenje, jer ako nije Pešić nisam siguran ko bi mogao da bude na njegovom mestu – nekako se suzio izbor. U nekadašnjoj jugoslovenskoj ligi od 10, 12 prvoligaških trenera, barem osmorica su mogli da budu selektori, danas je situacija potpuno drugačija. Nema tog trenerskog kadra, ta trenerska škola, u kojoj je Srbija bila lider, nekako se zagubila negde, tako da još moramo da eksploatišemo stare kadrove, a Pešić je provereni kadar, tu nema šta mnogo da se diskutuje.“ – izjavio je Vladimir Stanković u razgovoru za TV Prva.

1
0
1 Komentara
  1. Izbor Pešića je loša stvar. Čovek se bruka u starosti. Vodio Plavšića na OI. Mafijaško- menadžerska reprezentacija.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter