0
Fudbal

Radovan Pankov during the Mozzart Super Liga 2022/2023 match between Cukaricki and Radnicki 1923 Kragujevac at stadium FK Cukaricki on January 10, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

RADOVAN PANKOV UPOREDIO SRPSKI I POLJSKI FUDBAL: „Zvezda ima budžet 70 miliona, toga ovde nema!“

Objavljeno: 21.10.24 u 08:51

Srpski štoper je zaista cenjen u Varšavi!

Nekadašnji štoper Crvene zvezdeRadovan Pankov nastupa za Legiju iz Varšave, a u narednom kolu Lige konferecija, njegov tim igra protiv TSC-a. U razgovoru za Mozzart sport, o razlikama između prvenstava u Srbiji i Poljskoj, rekao:

„U Poljskoj nemaš tim Zvezdinog kvaliteta, ali nije merodavno ni da srpski fudbal gledamo samo po Zvezdi i Partizanu. Jer, brate, sve je do novca. I u tom smislu, same lige nisu za poređenje uopšte. Zvezda stalno igra Ligu šampiona, budžet je, ne znam, 70.000.000 evra, Partizan, Vojvodina, Čukarički i TSC – svi zajedno stanu u taj budžet. Toga ovde nema. Ali ponavljam, fizički je mnogo zahtevna liga. Puno je tempa, puno trčanja, nema nekih majstora fudbala jer se nema para za taj ekstra kvalitet. Nemaš ovde Miću Ivanića, Kataija ili Bibarsa Natha. Ali ima brzih igrača koji svakome mogu da naprave problem.“ – rekao je Pankov.

Što se tiče samog duela sa TSC-om, sada već iskusni štoper rekao je:

„Lazetić je godinama gradio jedan stil, malo su to izgubili, ali sad je stigao Jovan Damjanović, sličan tip trenera, vidim da se vraćaju. Da se ne lažemo TSC je tu gde treba da bude, u grupnoj fazi Lige konferencije. Nisu slučajno ovde. I neće nam biti lako. Ali imamo dosta takvih utakmica. Posle Dinamo Minsk, idemo Omoniji, to nije nimalo lako, dolazi nam Lugano, koji je izbacio Partizan, pa Jurgorden na veštačkom terenu, a Šveđani rastu polako. Nezgodna je grupa, ali nama je cilj da budemo u prvih osam na kraju prve faze i imamo razloga za nadu. Prošle sezone smo u vrlo teškoj grupi sa Aston Vilom, Alkmarom i Zrinjskim uzeli 12 bodova, ispali od Moldea posle, ali imamo čemu da se nadamo.“ – zaključio je on.

Radovan Pankov je tokom svoje dosadašnje karijere nastupao za Vojvodinu, Ural, AEK Larnaku, Radnički Niš, Crvenu zvezdu, Čukarički i sada pomenutu Legiju.

3
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter