0
ATP
GaRFcrxWsAAWdpP

FOTO: Screenshot

IMPOZANTAN PODATAK: Nadal nije uzeo set Novaku 11 godina!

Objavljeno: 20.10.24 u 10:51

Doduše, samo na betonu!

Iako zvuči nestvarno, istinito je – makar kada je u pitanju beton. Novak Đoković i Rafael Nadal poslednji put su se susreli na terenu tokom egzibicionog turnira „Slem šest kraljeva“ u Rijadu, a iako ovaj meč ne ulazi u zvanične statistike, ostaće zapamćeno da je pripao srpskom asu.

Ovo je bio još jedan susret na tvrdoj podlozi u okviru jednog od najvećih teniskih rivalstava, u kojem je Đoković potvrdio svoju dominaciju nad Nadalom, sličnu onoj koju Španac ima na šljaci.

Đoković je ubedljivo pobedio rezultatom 6:2, 7:6, produživši seriju nepobedivosti nad Nadalom na betonu. Zanimljivo je da Rafa nije osvojio ni set na ovoj podlozi protiv Novaka još od finala US Opena 2013. godine, kada je slavio rezultatom 3:1.

Od tada, igrali su 11 puta na betonu, a Đoković je pobedio u svih 11 mečeva, bez izgubljenog seta, uz ukupni rezultat 23:0, uključujući i ovaj poslednji egzibicioni duel u Rijadu.

0
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter