0
ATP
Novak Đoković, Rafael Nadal

FOTO: Starsport

NADAL BI MOGAO DA IGRA POSLEDNJI MEČ U KARIJERI BAŠ PROTIV NOVAKA: „Da li ću biti spreman za Dejvis kup? Ako se budem osećao spremnim“

Objavljeno: 19.10.24 u 17:29

„Pre svega moram da se osećam spremnim da se takmičim“

Rafael Nadal danas od 18:30 igra egzibicioni meč protiv Novaka Đokovića u Rijadu.

Uoči ovog prestižnog susreta, Nadal se obratio javnosti, ističući da ne zna da li će igrati još neki meč, uprkos tome što je planirano da brani boje Španije u Dejvis kupu.

Da li ću biti spreman za Dejvis kup? Na emocionalnom nivou, siguran sam da ću biti, a što se tiče fizikalija i tenisa, još uvek imam mesec dana pred sobom. Pripremaću se, pokušaću da budem u dobrom stanju kako bih pomogao timu da pobedi. Ako budem spreman i to isto mišljenje bude imao i selektor, to će biti njegova odluka. U suprotnom, ako se sam ne budem osećao spremnim povući ću se iz singl mečeva i videti na koji još način mogu da pomognem. Pre svega moram da se osećam spremnim da se takmičim, onda možete pobediti ili izgubiti, to je deo sporta. Ako ne budem na 100%, ili vidim da nemam šanse da pobedim, neću ići na teren – rekao je Nadal.

Nadal je takođe komentarisao odluku o povlačenju iz profesionalnog tenisa.

Odluku sam doneo pre nekoliko nedelja, bilo mi je potrebno dugo vremena, ali posle Olimpijskih igara imao sam nekoliko nedelja da razmišljam, shvatim neke stvari i odgovorim na pitanja koja su mi pomogla da shvatim da je ovo ispravna odluka – zaključio je Nadal.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter