0
ATP
Novak Đoković

FOTO: STARSPORT

NOVAKOVI HEJTERI NA MUKAMA: Srpski teniser im poslao snažnu poruku!

Objavljeno: 19.10.24 u 14:16

Ne razmišlja o penziji!

Srpski teniser Novak Đoković u maju mesecu naredne godine puni 38 godine i nema nameru da sledi svoje ljute rivale, Federera koji se povukao 2022 i Nadala koji je objavio da se povlači krajem ove godine. 

On je u velikom intervjuu za argentinski “ La nosion“ otkrio kakvi su mu planovi i ima li motivacije za nastavkom karijere:

-Duboko iznutra osećam da mogu da osvojim još grend slemova. To što me još gura da se takmičim, pogotovo na grend slemovima je osećaj da sam i dalje kandidat da ih osvojim. I takođe i za zemlju. Volim da igram u Dejvis kupu za Srbiju. Kada moram da se motivišem, postoje dve stvari: jedna je da nastavim da verujem da imam mogućnost da se borim za najveće titule i osvajam ih. I druga je: tenis je i dalje moja najveća platforma da uradim druge stvari koje me interesuju i delim poruke, bilo da se odnose na tenis, društvo, neke moje poduhvate, nešto što ozbiljno gradi moje nasleđe, moj brend-, rekao je Novak.

Ističe da se oseća odlično i da ne razmišlja o prestanku karijere:

I dalje osećam da uživam u celom procesu koji mi donosi sve benefite, otuda, zašto da ne nastavim? Neki ljudi misle da je trebalo da se iz tenisa povučem kada sam bio na vrhu, ‘osvojio si zlato, sve, reci zbogom’. Neki opet misle da bi trebalo da nastavim dok god mislim da mogu da budem favorit na slemovima. Mislim poput njih. Možda ću promeniti mišljenje, ko zna. Za sada osećam da želim da nastavim. Koliko dugo? Putovati i pronalaziti motivaciju mi postaje sve teže. Nije lako. I još manje kad imam decu. Ne želim da bude dugo van kuće, ali i dalje imam tu glad. Tako da mi je žao onih koji žele da se povučem, moraće još da me gledaju, zaključuje Đoković.

Najbolji srpski teniser će danas od 18:30 odigrati svoj poslednji meč protiv svog velikog rivala Rafaela Nadala na egzibiciji u Rijadu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter