0
Domaći fudbal
Screenshot 2024 10 19 120615

FOTO: Starsport

LJAJIĆ POTPUNO OTVOREN: „Partizanu preti finansijski kolaps, potrebni drastični rezovi!“ (VIDEO)

Objavljeno: 19.10.24 u 12:23

Bivši državni funkcioner govorio o raznim temama!

Glavni kandidat za fotelju predsednika fudbalskog kluba Partizan, Rasim Ljajić govorio je ovoga jutra na televiziji Prva o raznim pitanjima, a pre svega o njegovoj kandidaturi za mesto prvog čoveka crno-belih.

Na pitanje da li je imao dilemu odgovara:

-Svi moji prjiatelji oni koji me sretnu kažu jesi li ti normalan, ne treba ti da ides u taj mulj. Ne treba ti sad, na kraju  kjarijerie da ulazim u to blato. Ali čovel je sastavljen od nekog čudnog marterijala. Ja dok nisam upao u fudbal milio sam ima svega i svačega, ali u fubdalu može svašta da se doživi- kaže Ljajić i dodaje:

-Nije to samo pitanje strasti. Za kreiranje neke moralne atmosfere, sve ispod povrešine je dosta teško ružno, čovek mora da traži neka konvekcionlana rešenja, uvek ste verni nekim principima, Naravno imam dilemu, i dalje imam dilemu, ali sada nekam kud, ovo mi je prioreitet, ne traba mi slava, svi koji budemo radili radićemo bez dinara. Partizanu sada treba pomoć, sada svi stvarno koji vol Partizan treba da pomognu da se klub stabilizuje-. ističe.

Šta je to što ga je privuklo za kandidaturu:

-Mislim da mogu da napravm napredak. Ne trebo sada da stvaramo prevelika očekivanja, jer je to vrsta opasnost. Nema niko čarobni štapić, da nije bilo države mi ne bi dobili licencu, klub je izdvojio da se plate neki igrači, ali sada u januaru ide nova obaveza, pa opoet nova. Ne postiji takav ćovek na svetu, da neko stalno u neki ćup ubacuje novac, neće niko dozvoliti da Prtizan proapadne. Ne bih se ja nikada kladio da može da bude gore, uvek može da bude gore. Njaveći doprinos je neko da skreše dugove. Obeveze na godišnjem nivou prema igračima moraju da se smanje na sedam, tu imamo i obaveze prema stranicima. Ko hoće da pomogne Partizanu, ko će to da plati. Neće ni država, privatni sektor, sada se posluje zdravo, voleo bih da budeo prvaci evrope, ali sada moramo da očistimo svoju kuću- dodaje Ljajić.

Ističe da je prošli put u obraćanju bio grub:

-Možda sa ovim afričkih rezultata samo malo preterao. Ali sada ima napretka, svi napreduju, a mi stagniramo, ne radimo na sebi, ne usavršavamo trenere. Pričao sam sa bivšim igračima, ako se ovako nastavi mi nećemo imati trenera, maerilo je rezultat i ovde, a i negde vani. Da se klub stabilizuje da se smanje plate, Partizanu je potrebna pomoć, svima je pomagao Partizan.. Moraće ljidi da se pomire da imaju manje plate, neko će ostati bez posla. Hoće neko sada da daje novac da bi mi dali ljidima u klubu. Ja sebe ne vidim kao spasioca, svi moramo nešto da uradimo kako bi klub se spasio. Ja ću pokušati da nešto napravim, ali sa aspirinom se karcinom ne leči. Moraće da budu neki rezovi.-rekao je Ljajić.

Oko odlaganja skupštine:

-Bilo je nedovljno vremena da se obave razgovori. Do ponedeljka neću znati privremene organe, hoćemo da postavimo Partizan na modernim osnovama, posebni akcenat će biti na omladinskoj školi, nameravamo da otvorimo odbanište, da otvorimo škole po Srbiji. Mi moramo da budemo fabrika koja će da stvara igraće. Pričao sam sa trenerom, nei igrači po kvalitetu nisu za Partizan. Greška zapravo greške. Ne znam da li ti igrači nisu tu, koje su namere bile, ali efekat je taj da vi imate trošak prema nekim igračima koje ćemo morati da otpustimo. Već ćemo milion da uštedimo do juna. U stanju u kome je Partizan ne možete ovakve plate da imate, to je nenormalno. Za dva prelazne roka je dovedeno 30 igrača, pa to Mančester junajted, greška mora da se svede na minimun minumuma, svaka greška je bukvalno duplirana- dodaje Ljajić.

Ko će biti saradnici:

-Do ponedeljka se neće znati, razgovaramo sa svima. Dajem im finansijski izveštaj, tako da stvarno ja se nadam da ćemo imati tim ozbijnih ljudi, koji vole Partizan, ovo je jedan rudarski posao, ovo je posao koji je najteži ima najviše izazova, ako nema razultata na terenu nema ništa.-

Poruka navijačima:

-Poruka navijačima je da se vrate na stadion. Fudbal bez navijača nije isti sport, taj osećaj pripadnosti Partizanu nikad to nisam doživeo, ja očekujem da će navijači prepoznati taj momenat i dati podršku timu i ovim novim ljudima u upravi, Pravila se moraju znati ko koliko može da dopirinese. Svako ko hoće da pomogne je neophodan u klubu-.zaključuje obraćanje Rasim Ljajić.

 

3
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter