0
Domaći fudbal
Crvena Zvezda vs Radnicki, Superliga Srbije

Crvena Zvezda vs Radnicki, Superliga Srbije

DOMINACIJA: Zvezda preslišala Radnički – Blistali Ilić i Katai! (VIDEO)

Objavljeno: 18.10.24 u 17:51

Očekivana pobeda domaćina pred svojim navijačima.

Crvena zvezda je u okviru 12. kola Superlige Srbije na svom terenu dočekala Radnički iz Niša i tom prilikom ih savladala sa – 5:1 (3:0)

Ovaj meč bio je prevashodno rezervisan za subotu, ali je zbog Zvezdinih obaveza u Ligi šampiona meč pomeren za petak.

U poslednjih 11 susreta ovih dveju timova, videli smo isto toliko pobeda ‘crveno-belih’. Treneri su se uoči današnjeg duela opredelili za sledeći sastav:

Crvena zvezda (4-2-3-1): M. Ilić – Prucev, Điga, Spajić, Rodić – Krunić, Elšnik – Maksimović, L.Ilić, Olajinka – Duarte.

Radnički Niš (4-4-2): Manojlović – Đo, Vojnović, Jamkam, Stojanović – Nišić, Stajić, Belaković, Ilić – Jurukov, Stjuart.

Od samog starta meča bilo je jasno koliko kvalitetniji tim ima domaći sastav. Sjajan start meča ‘naplatili’ su već u 4. minutu susreta.

Naime, Luka Ilić je sam prošao pored nekoliko defanzivaca Radničkog iz Niša, te jednim ne preterano snažnim, ali lukavim udarcem savladao golmana, za 1:0.

Sredinom prvog poluvremena Crvena zvezda je nakon prekida preko Rodića zapretila rivalu, ali je mreža Manojlovića ovog puta mirovala.

Jegor Prucev doživeo je povredu u 29. minutu utakmice, zbog čega je ranije morao da napusti teren.. Njega je u igri zamenio Seol.

Igrao se 35. minut susreta, kada je Crvena zvezda poduplala prednost. Prelepa akcija domaćeg sastava, krunisana je sjajnim centaršutem Milana Rodića, a na pravom mestu i u pravo vreme tu se našao Luka Ilić, koji je bez većih problema sproveo loptu u mrežu rivala.

Na 3:0 povisio je svojim trećim pogotkom danas zaista sjajni Luka Ilić.. Njemu je loptu na volej nabacio mladi Maksimović, a on ju je bez problema sproveo u mrežu – 3:0.

Drugo poluvreme počelo je nešto sporije na obe strane terena, bez većih uzbuđenja.

Priliku da poveća prednost svog tima imao je Timi Maks Elšnik. Nakon prelepe timske akcije, Luka Ilić je lepo propustio loptu kroz noge, ali je reprezentativac Slovenije bio neprecizan.

Prvi nešto ozbiljniji napad Radničkog uspeo je da osujeti Naser Điga.

Od 58. minuta Crvena zvezda vodila je sa 4:0.. Svega dva minuta nakon što je ušao u igru, Aleksandar Katai sjajno je pogodio dalji ugao, te ostavio Manojlovića nemoćnog.

Tek što su krenuli sa centra, Radnički je primio novi pogodak. Olajinka je probio po boku, centrirao, a Aleksandar Katai glavom matirao rivala, za 5:0.

Darko Pančev i Aleksandar Katai sada su izjednačeni na 7. mestu, na listi najboljih strelaca Crvene zvezde u istoriji kluba. Takođe, Katai je prestigao i Bojovića postigavši 104. gol, čime je postao najbolji strelac u istoriji Superlige Srbije.

Do kraja susreta gledali smo nekoliko prilika na obe strane, ali igračima je u tom periodu nedostajalo malo koncentracije u samoj završnici.

Vanja Ilić imao je priliku da ako ništa drugo, postigne počasni pogodak za svoj tim.. Vanja Ilić šutirao je, ali je loptu zaustavila prečka.

Isti igrač propustio je još jednu priliku nekoliko momenata kasnije, ali je mreža Crvene zvezde i dalje mirovala.

Počasni pogodak za Radnički u poslednjim momentima susreta postigao je Pavle Ivelja, čime je i postavio konačan rezultat – 5:1.

Пласман обезедио Sofascore

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter