0
ATP
Srbija v Grcka 2024 Davis Cup World Group I

FOTO: Starsport

AMERIKANAC NA STRANI NOVAKA: „Njegova najgora godina je za mnoge sezona karijere“!

Objavljeno: 18.10.24 u 11:41

Amerikanac podržao Novaka nakon poraza u finalu Šangaja!

Srpski teniser, Novak Đoković, nedavno je poražen u finalu mastersa u Šangaju od Italijana Janika Sinera sa 2:0. Mnogi svetski mediji okarakterisali su ovu sezonu potpuno neuspešnu za Novaka zbog toga što nije osvojio titulu.

Bivši američki teniser i bivši broj 1, Endi Rodik, u svom podkastu je govorio o Novaku, i o njegovoj sezoni, a osvrnuo se i na nedavni poraz u finalu, koji kako kaže za njega nije bio iznenađujući:

-Jedna stvar o kojoj želim da govorim jeste da u Šangaju nije bilo iznenađenje, finale Siner – Đoković. Novak se vratio i prošao kroz žreb mastersa sa 37 godina, nije igrao meč od US Open. Da, igrao je Dejvis kup, ali ne i ATP meč od US Opena-, kaže Rodik u svom podkastu.

Osvajač US opena kaže da su ga pitanja novinara iznenadila:

-Bio sam pogođen njegovom konferencijom za medije kada ga je neko upitao za negativne rezultate. Mislim da je njegov pristup bio krajnje racionalan. On je rekao nešto u stilu, ‘slušajte, ovo je moja najgora sezona u dugom nizu godina. To je u nekoj tački moralo da se dogodi. I dalje sam srećan zbog osvajanja zlatne medalje-, kaže Rodik i nastavlja:

-Hajde na sekund da razmislimo o svemu i stavimo stvari u normalne okvire, kao da je to njegova najgora sezona ikad. On je bio u polufinalu u Australiji, finalu Vimbldona, osvojio olimpijsko zlato, igrao finale masters turnira. Pa to je godina karijere za većinu nas! Zato mislim da je njegov odgovor bio potpuno racionalan-, zaključio je bivši broj 1.

Amerikanac je jedan od retkih tenisera koji imaju pozitivan skor u duelima sa Novakom, i on je slavio na 5 od njihovih 9 mečeva.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter