0
Fudbal
FSSS

FOTO: FSS

EVROPSKI ŠAMPION RAZBIO ORLOVE: Reprezentacija Srbije ni u jednom trenutku nije imala bilo kakvu šansu protiv Španije! (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 15.10.24 u 22:36

Ipak su prejaki!

Reprezentacija Španije savladala je na domaćem terenu reprezentaciju Srbije, rezultatom 3:0 u okviru četvrtog kola Lige nacija. Golove za evropskog šampiona postigli su Laport, Morata i Baena.

Nakon četvrtog kola Španci imaju 10 poena i nalaze se na prvoj poziciji u grupi, dok Orlovi ostaju na četiri boda i trenutno su na trećem mestu.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Football Association of Serbia (@fudbalskisavezsrbije)

Španija opravdala ulogu velikog favorita na današnjem meču i bez većih muka savladala tim Dragana Stojkovića.

Standings provided by Sofascore

 

Reprezentacija Španije je imala prvi korner na meču u drugom minutu, ali nije bilo veće opasnosti.
Poveli su Španci posle pet minuta, drugog kornera i kratke kombinacije, odličan centaršut Pedra Pora, ispratio je Ejmerik Laport i glavom na drugoj stativi preusmerio loptu u gol koji brani Predrag Rajković.
Prvi korner imali su naši momci u sedmom minutu, ali ništa konkretnije nisu mogli napraviti.
Veliku šansu za Špance imao je Viktor Ojarzabal u 15. minutu utakmice, šutirao je u prvi ugao, ali je Rajković bio dobro postavljen, samo minut posle nova velika šansa nakon kornera, Mikel Merino je pogodio stativu.
Orlovi nisu uspevali da urade ništa, pa čak ni da iznesu loptu u prvih 30 minuta. Stigli su naši reprezentativci do prvog udarca posle pola sata igre, oprobao je šut Strahinja Pavlović sa ivice 16 metara, ali to je bilo previše slabo i golman Raja nije imao problema.
Nakon greške u predaji lopte na sredini terena u 34. minutu, Viktor Ojarzabal je opet zapretio sa dvadestak metara, ali Predrag Rajković je sjajno odbranio.
Šanse za domaćina su se samo ređale, a golman reprezentacije Srbije je činio čuda.
U drugom poluvremenu, krenuli su Španci furiozno, nastavili su tamo gde su stali u prvom delu igre. Igrao se 52. minut meča kada su španski fudbaleri dobili penal, nakon udarca Pedra Pora uklizao je Veljko Birmančević, a lopta ga je pogodila u ruku.
Španija ipak nije postigla gol iz jedanaesterca, Alvaro Morata je šutirao daleko preko gola!
Orlovi su i dalje izgledali bezidejno i bezopasno.
Reprezentacija Srbije imala je najveću priliku u 62. minutu kada je Kosta Nedeljković poslao odličnu loptu Aleksandru Mitroviću koji je loše reagovao i promašio ceo gol.
Ubrzo nakon toga je stigla kazna, Alvaro Morata je pogodio i udvostručio prednost Španaca na asistenciju Fabijana Ruiza.
Nastavili su izabaranici de la Fuentea da napadaju i stvarali su prilike veoma lako.
Od 76. minuta, Orlovi su ostali sa desetoricom igrača zbog neopreznog starta Strahinje Pavlovića, a upravo iz tog slobodnog udarca Španci su poveli 3:0 sjajnim šutem Aleksa Baene.
1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter