1
Fudbal
Dragan Stojkovic Piksi

FOTO: Starsport

SELEKTOR ORLOVA PRESREĆAN: „Odavno nisam video lepši gol“! (VIDEO)

Objavljeno: 13.10.24 u 09:08

Mitrovićev gol za TV špice, Srbija pregazila Švajcarce u Leskovcu!

Srbija je ostvarila veliku pobedu nad Švajcarskom (2:0) u Leskovcu, prelomivši meč fantastičnim golom Aleksandra Mitrovića.  Selektor Dragan Stojković pohvalio je borbenost i disciplinu tima, ali i iznenadio javnost kada je na poluvremenu ofanzivnim potezom zamenio zadnjeg veznog Marka Grujića napadačem Lukom Jovićem.

On je nakon meča poručio:

-Utakmicu su odlučila dva gola, prvi i drugi, oni se računaju. Nebitno je kada ih postignete, već da ih postignete. Mislim da smo odigrali jednu takmičarsku utamicu. Znali smo protiv koga igramo, ovih nekoliko dana koliko smo zajedno, radili smo na tim stvarima da budemo što spremniji, da budemo na nivou. rekao je Stojković i dodao:

-Na kraju, mislim da je zaslužena pobeda, mislim da smo pokazali neke stvari koje mene raduju, a to je bornenost, odgovornost svih igrača, jedan respekt prema onome što dogovaramo, radimo i treniramo. Sa te strane, imajući u vidu postignuta dva gola i šanse koje smo uspeli da iskreiramo, ovo je lepo veče za nas, lepo veče za ljude koji su došli na stadion. Narod voli pobede i zaista smo želeli da do te pobede dođemo-. iskren je selektor.

Svi u Srbiji su bili iznenađeni ofanzivnom izmenom na poluvremenu kada je Luka Jović ušao umesto Marka Grujića:

-To je stvar za analitičare da se bave time. Meni je bitno šta ja mislim i kako ja vidim utakmicu. Igramo sa ekipom Švajcarske, koja je mnogima pravila probleme, pogotovo na Evropskom prvenstvu. Velike ekipe su bile poražene od njh. Tim su sa puno iskustva, mnogo dobrih igrača, u posednu lopte su jedni od vodećih u Evropi, znali smo za taj njihov kvalitet. Svaki naš izbor taktike da se eventualno izađe visoko, vodio bi samoubistvu. Zato smo bili strpljivi. Promena je bila ideja koju sam imao još u 35. minutu.-rekao je selektor i nastavio u istom tonu:

-Ideja da Mitrović dobije malo više pomoći, jer je bio dosta izolovan, što je takođe bila jedna taktička ideja. Želeli smo da, i pored tog vođstva, dođemo brzo do drugog gola. To je taj neki trenerski rizik. Tako sam video, odlučio, šteta što Luka Jović nije postigao gol, jer je bio u dve „mrtve“ šanse ali dobro, to je tako, doći će golovi i sa njegove strane. Verujem u to. Drugo, ta promena možda remeti i švajcarski tim, idemo i na tu kartu, to je šahovska igra-. dodaje selektor.

Jedno od pitanje novinara, ticalo se terena u Leskovcu:

-I ja se žalim, nije bio u perfektnom stanju. To je istina. Ali, kada dva tima izađu na jedan teren, isti su uslovi za oba tima. Mogu da kažu šta hoće ali ne vidim da im je to bio problem da igraju dobar fudbal, jer su ga i igrali. Ali mi smo dobili i igrali u drugom poluvremenu agresivan, direktan fudbal. Ali, kada se setite kakav je teren bio u Ženevi na iutakmici Švajcarska-Španija, bilo je mnogo gore!- rekao je Dragan Stojković.

Kakvo je stanje sa Sašom Lukićem:

-Došlo do istegnuča ligamenta desnog ramena. Po nekoj proceni, mesec dana pauze otprilike. U jednoj lepoj večeri za nas, desilo se i to, ali moramo da prihvatimo. Znaćemo više nakon pregleda.- dodaje Piksi.

Malo i o debiju Andrije Maksimovića, koji je ušao umesto najboljeg strelca Srbije Mitrovića:

-Tako se namestilo. Posle onakvog gola Mitrovića, čovek je zaslužio aplauz na otvorenoj sceni. Ali i da se odmori, jer za tri dana imamo jako bitnu i tešku utakmicu-.  kaže selektor.

Selektor nije propustio priliku da se našali i „pecne“ navijače:

-Jedna stvar mi nije jasna. Vodimo 2:0, 80. minut, a sa tribina se čiuje „Ajmo, ajde, svi u napad“! Tad treba da staneš na loptu, se organizuješ u odbrani. U svakom slučaju, hvala Leskovcu, hvala na podršci-. skren je Stojković.

Opredstojećem meču protiv prvaka Evrope:

-Moramo ds damo sve od sebe. Velika utakmica, radujem joj se, raduje me da igramo sa najboljom ekipom u Evropi. Momci ne treba da se opterećuju imenima protiv koga igraju, samo da prate instinkt i da daju sve od sebe. Imamo vremena da sagledamo sve, moguće je da će biti do osveženja u timu-, zaključio je Dragan Stojković .

Utakmica sa reprezentacijom Španije je na programu u utorak od 20:45.

Standings provided by Sofascore

 

3
0
1 Komentara
  1. Samo bez uzvisivanja, pamet u glavu, jer sledeća prepreka može da se obije o glavu. Nikako nosom parati oblake,pusti loptu na zemlju i hrabro napred bez ponosa.

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter